בשיתוף מגזין "השולחן"

סלט חיטה, כרוב סגול צלוי וענבים של שף אודי ברקן

סלטים זה כבר מזמן לא לחתוך ירקות לערבב לתבל ולהגיש. יש סלטים, כמו הסלט הזה, ששווה להשקיע בהם ולצלות את הכרוב בתנור. ממש כך! טכניקת האפייה שמתאפשרת בתנור הרב תכליתי SteamBake מסדרת Frame מאפשרת גם תוכנית של טורבו אקטיבי וגם הוספת אדים לבישול ולאפייה. והטעם? משגע.!

מה נצטרך למתכון?

  • כרוב סגול- לקצוץ לגודל שאוהבים
  • שלוש כפות של שמן זית
  • כפית אחת שטוחה של מלח
  • כפית אחת שטוחה של פלפל שחור גרוס
  • שתי כפות של סילאן
  • ארבע כפיות של עלי תימין טרי

מה נצטרך לסלט?

  • כוס אחת של חיטה – אם יש ברשותכם משקל לבישול ואפייה אז 200 גרם
  • ארבעה בצלים ירוקים- לקצוץ
  • חצי כוס של עלים של נענע
  • חצי כוס של פלפל חריץ- לקצוץ דק
  • שתי כוסות של עלי רוקט
  • כוס אחת של ענבים שחורים ללא חרצנים- לחצות
  • חצי כוס של גרעינים קלויים של חמנייה

מה נצטרך לרוטב?

  • כף אחת של סילאן
  • שלוש כפות של חומץ תפוחים
  • כפית רוטב סויה
  • כפית אחת של מלח
  • כפית אחת של פלפל שחור גרוס
  • רבע כוס של שמן זית עדין

איך מכינים את המתכון?

בשלב הראשון:

 נכין את הכרוב. פה נכנסת לפעולה פונקציית ה steambake של התנור- שמאפשרת לנו להפעיל את התנור על 200 מעלות במצב טורבו אקטיבי- בתוספת אדים.

מערבבים את הכרוב עם כל החומרים האחרים ומבשלים בתנור כחצי שעה עד שהכרוב משחים מעט ומתרכך מעט.

בשלב השני:

נכין את החיטה. את החיטה מכסים במים ומבשלים עד להתרככות- כחצי שעה. לאחר מכן מסננים.

בשלב השלישי:

נכין את הרוטב. קל ופשוט- לטחון את כל חומרי הרוטב בבלנדר.

בואו נרכיב את המנה:

מערבבים את הכרוב והחיטה יחדיו, מוסיפים בעדינות את הרוטב ומגישים.

בזמן שמתמוגגים בשילוב הטעמים המוצלח במיוחד ומהעובדה הדי מפתיעה שבאמת ובתמים בישלנו סלט ולא רק זרקנו חומרים לקערה וערבבנו, אפשר להשתמש בעוד פונקציה נהדרת של התנור והיא שתי תוכניות אפשריות לניקוי עצמי לאחר בישול (ניקוי פירוליטי). שלמות! (גם הסלט וגם הניקוי העצמי של התנור!)