הדרך לרוב הדברים הטעימים בחיים עוברת בתנור. זה אולי נשמע כמו פתגם סיני עתיק, אבל זו פשוט עובדה שאי אפשר להפריך: עוגות, מאפים, פשטידות, עוף אפוי בתנור, דגים, עוגיות, לזניה ואפשר להמשיך עד בלי סוף. ככל שאתם מבלים יותר זמן במטבח, סביר שהתנור שלכם עובד שעות נוספות ומוציא עוד ועוד מטעמים למשפחה, לחברים ולאורחים. אבל מה קורה אחרי שהקינוח חוסל או נארז ונשלח למקרר? רגע לפני שהולכים לנוח –
מפעילים את המנקה המקצועי הצמוד שלכם – הניקוי הפירוליטי.
הסוף לשפשוף התנור עם סקוץ' ובזבוז הזמן שלכם, הסוף לשימוש בחומרי ניקוי ומסירי שומנים שמזיקים לסביבה ולנו, עם אופציית הניקוי הפירוליטי הקיימת בתנורים החכמים החדישים, בדגמים נבחרים, כמו סדרות HORIZON או FRAME של AEG התנור שלכם ינקה את עצמו.
תנור פירוליטי הוא תנור אפיה בעל מנגנון של ניקוי עצמי. הניקוי העצמי מתבצע באמצעות חימום התנור לטמפרטורה גבוהה עד כחמש מאות מעלות צלזיוס, כך שהשומן ושאריות המזון שהצטברו בדפנות תא האפייה ובקרקעית התא נשרפים והופכים לאפר. לאחר שהתנור סיים את עבודת הניקוי, כל מה שנשאר הוא רק לקחת מטלית לחה ולנגב בקלות את האפר. לדגמים השונים של התנורים הפירוליטיים של AEG קיימות בין תוכנית אחת ל-3 תוכניות נקיון עם זמנים שונים לפי רמת הלכלוך שהצטברה. לפני ההפעלה יש להוציא את כל המסילות והתבניות מהתנור ולוודא שנותר ריק לחלוטין, ללא כל אביזרים.
הניקוי הפירוליטי הוא גם אופציה מושלמת לניקיונות מיוחדים לאורך השנה, כמו ניקיון התנור לפסח, וגם לשומרי בשר-חלב למעבר מהיר בין בישול בשרי לחלבי.
תנורים בנויים לעבודה ארוכה של שנים, בוודאי כשמדובר בתנורים של AEG. הם מבוססים על ייצור גרמני קפדני, מאובזרים בטכנולוגיות מתקדמות ובנויים מחומרים עמידים שמחזיקים גם אחרי אלפי שעות עבודה. כל זאת כמובן, בתנאי שאנחנו מקפידים על תחזוקת וניקיון התנור ועושים זאת באופן עקבי, אחרת שאריות המזון והשומן שמצטברים לאורך זמן יחסמו את גופי החימום וימנעו מהתנור לאפות בצורה מיטבית.
מומחים ממליצים לנקות את התנור בתדירות גבוהה. ניקוי עקבי תדיר של התנור יסייע גם לשמור על איכות המזון שלא יתערבב עם ריחות ושאריות של מזון קודם, ויאפשר לתנור לנצל את המשאבים שלו באופן מיטבי כדי לייצר עבורכם מנה מושלמת. בתנורי AEG אפשר אפילו להפעיל את הניקוי הפירוליטי אחרי כל שימוש בתנור, כדי לשמור עליו נקי ותקין לאורך שנים.
התנור שלנו סופג את כל הריחות והטעמים שהכנסנו לתוכו במהלך האפייה. לפעמים אנחנו לא מספיקים לסיים הכנה של מנה אחת, לפני שהשנייה כבר נכנסת אחריה ומעמיסה על התנור עוד יותר. ניקוי תנור מקצועי פירוליטי באופן תדיר יבטיח שהוא ימשיך לשרת אותנו עוד שנים ארוכות.