עוגת תפוחים ותבלינים מדהימה ורכה – לערב החג ולכל השנה

 

העוגה נפלאה בדיוק כמו שהיא ללא כל תוספת והיא חגיגית במיוחד בתוספת קרם וזילוף של דבש 

ואם אתם בוחרים בצורת הגשה ממש משודרגת, מוזמנים להוסיף גם שברי קרמל ושקדים מהירים שירשימו את האורחים. 

כך או כך, אתם לגמרי רוצים להכין אותה בתנור AEG המושלם שלכם!

עוגת תפוחים

מארחים בחג ורוצים "לסגור את פינת הקינוח" מראש? 

הכינו את העוגה יום יומיים לפני וחממו אותה קלות בתנור בסמוך להגשה. כך הבית יתמלא ריח של עוגה וכולם יהיו בטוחים שהעוגה הרגע נאפתה

 

*טיפ AEG  – בתנורים שלנו יש תוכניות מיוחדת לחימום מזון, ואף 3 מגשים ענקיים שיאפשרו לכם לחמם מספר מנות במקביל 

 

אז עד שתתארנו על המצרכים…

הינה משהו שאולי לא ידעתם על תנור AEG הפירוליטי מסדרת FRAME שלנו: 

 

לתנור יש חיישן טמפרטורה Food Sensor לבחירת מידת הצלייה המדויקת של המזון בדיוק כמו שאתם אוהבים (rare ,medium, well done), רק מחברים, נועצים ומייד יודעים!

מרכיבים (לתבנית עגולה קוטר 24) 

לבלילה

חמאה רכה – 100 גרם

סוכר – חצי כוס

ביצים (גודל L) – 3 

יוגורט טבעי – גביע של 200 מ"ל (לגרסת פרווה אפשר להמיר במעדן סויה)

רסק תפוחי עץ – גביע קטן (כ-40 גרם)

מלח – רבע כפית

גרידת לימון – מלימון שלם

מיץ לימון – כף

קמח תופח – כוס וחצי 

סודה לשתיה – חצי כפית

קינמון טחון – כפית

אפשרות:

הל טחון, ג'ינג'ר טחון, אגוז מוסקט – כחצי כפית מכל אחד 

לשכבת התפוחים

תפוח ירוק (גרנד סמית) – 3 קלופים, מגולענים, וחתוכים לפרוסות דקיקות

דבש – 2 כפות

מיץ לימן – כף

קינמון טחון – כפית גדושה

רום/וויסקי – רבע כוס (אפשר להחליף בליקר או סיידר תפוחים) 

לפיזור מעל (לפני שמכניסים לאפיה)

סוכר חום – 2 כפות

לגרסה החגיגית 

לקרם:

שמנת מתוקה (250 מ"ל) (לגרסת פרווה ניתן להמיר בשמנת צמחית)

גבינת שמנת/מסקרפונה – 100 גרם (לגרסת פרווה ניתן להמיר במעדן סויה/קרם קוקוס ששהה 6 שעות במקרר)

אינסטנט פודינג וניל – 2 כפות גדושות

אבקת סוכר – 2 כפות גדושות

תמצית וניל – כפית

דבש – לזילוף

לקישוטי קרמל ושקדים

סוכר דמררה – כ-100 גרם

פרוסות שקדים קלופים – כ-50 גרם

מלח גס – כרבע כפית

הוראות הכנה

-מכוונים את התנור לתוכנית אוטומטית לאפיית עוגה על 180 מעלות (אחת מ-19 התוכניות האוטומטיות של התנור המשגע הזה) 

-לוחצים על כפתור הטמפרטורה לחיצה ארוכה להפעלת חימום מהיר של התנור 

  1. מקלפים את התפוחים (הכי פשוט עם קולפן) חותכים לרבעים ופורסים לפרוסות בעובי כחצי סנטימטר, מעבירים לקערה בינונית, מוסיפים אליה את יתר המרכיבים של שכבת התפוחים ומערבבים בעדינות. מניחים בצד. 
  2. בקערה נפרדת, גדולה, מערבלים את החמאה הרכה והסוכר כחצי דקה לאיחוד
  3. מוסיפים את הביצים ומערבלים כ-2 דקות לקבלת קציפה בהירה
  4. מוסיפים את יתר מרכיבי הבלילה (את הקמח מוסיפים בהדרגה) ומערבלים עד לאיחוד
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית בקוטר 24 משומנת עם ספריי שמן לאפיה/חמאה. מיישרים (הבלילה מגיעה לגובה כמחצית התבנית וזה בסדר)
  6. מערבבים מעט את תכולת קערת התפוחים, ומסדרים אותם יפה, ללא הנוזלים. פרוסה בצמוד ומעט מעל קודמתה. מתחילים במעגל החיצוני ועוברים פנימה עד לכיסוי כל הבלילה
  7. מפזרים סוכר חום וקינמון טחון בצורה אחידה על כל התפוחים
  8. מכניסים לתנור החם, על 180 מעלות, בשלב האמצעי – לכ-50 דקות או עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים והתפוחים זהובים

*טיפ AEG –  לתנור שלנו יש טכנולוגיה מיוחדת לאפיה אחידה- כך שלא תצטרכו להוציא, לסובב או להפוך- המנות שלכם יצאו מושלמות בכל מקום בו תניחו אותן בתנור!

  1. בינתיים, אם רוצים, מכינים את הקרם – מקציפים לקרם יציב את כל המרכיבים, מכסים ושומרים במקרר (ניתן להכין עד 3 ימים מראש)
  2. כשהעוגה מוכנה, מוציאים אותה ומניחים לצינון קל
  3. אם רוצים, עוברים ל-הכנת קישוטי הקרמל והשקדים – 

-מעבירים את התנור לתוכנית הטורבו (למעלה ולמטה) ומעלים ל-250 מעלות

-מרפדים את מגש התנור בנייר אפיה, מפזרים את הסוכר בשכבה דקה ואחידה בחלק המרכזי קדמי של התנור (ולא בחלק האחורי) ומכניסים לתנור לכ-5 דקות עד שהסוכר הופך נוזלי

*חשוב להיות על המשמר, כי הסוכר נשרף במהירות וזה קורה ברגע

 

-מוציאים בזהירות רבה ומייד מפזרים את השקדים מעל שכבת הסוכר הנוזלי (כמובן הזהרו לא לגעת, זה לוהט!)  הקרמל מתקשה במהירות אז חשוב לבצע זאת ממש בסמוך להוצאת התבנית

-מניחים בזהירות נייר אפיה נוסף מעל, ובעזרת מגבת או מערוך לוחצים מעט את השקדים שיידבקו לסוכר. מניחים לצינון והתקשות של כ-10 דקות (עם הנייר מעל)

-כשהקרמל התקשה לחלוטין, מסירים את הנייר ושוברים את שכבת הקרמל לחתיכות גסות

 

הגשה – 

חותכים את העוגה למשולשים, מעבירים לצלחות הגשה אישיות, מניחים לצד כל משולש תלולית יפה של קרם וקישוט קרמל. מזלפים דבש בנדיבות ומגישים מייד

 

תנור טאצ'

ועוד טיפ AEG לסיום,

שיוריד מכם עוד מטלה בערב האירוח (ובכלל בחיים) – 

לתנור שלנו יש מנגנון ניקוי עצמי (פירוליטי). כן מה ששמעתם!

 

בלחיצת כפתור אחת, תוכלו להפעיל תוכנית אוטמטית לניקוי התנור, הנעשה באמצעות טמפרטורה גבוהה מאד השורפת את שאריות המזון והשומן. בתום הניקוי המתינו לצינון התנור והעבירו סמרטוט לח בלבד לניקוי מושלם ללא מאמץ

שתהיה שנה טעימה ומתוקה מלאה באפיה!  

משפחת AEG

המתכון נאפה באהבה ונטרף בהנאה עם תנור AEG מסדרת FRAME. לצפיה בתנור >>

 

 

את התוכן, הצילום והסטיילינג, יצרה עבורנו טליה הדר, מהבלוג EshetStyle