מנה מושלמת במינימום מאמץ-

 

תבשיל בשר עם ירקות שורש, ערמונים

ופירות יבשים, ברוטב מתקתק

 

אם חיפשתם מנה עיקרית משביעה, טעימה ומרשימה, כזו שתוכלו להכין בקלות ובמהירות- להכניס לתנור שיעשה קסמים…

ואז לפתוח את התנור, לשלוף את הסיר ורק – להניח אותו במרכז השולחן ולשמוע את כולם אומרים – "וואו!"

המתכון הזה הוא ב ד י ו ק בשבילכם!

 

 

מרכיבים (מנה לכ-6 סועדים)

1-1.2 קילו בשר אונטריב חתוך לקוביות גדולות

2 בצל סגול קלוף קצוץ

1 בצל לבן קלוף קצוץ

1 כרישה פרוסה לעיגולים

4 גזרים קלופים חתוכים למקלות

4 שיני שום קלופות שלמות

2 חבילות ערמונים בוואקום

1 תפוז בקליפתו

2 ענפי רוזמרין טרי

אפשרות – פירות יבשים (חופן משמשים מיובשים ו2-3 תמרים קצוצים גס)

 

לרוטב

1/2 כוס יין אדום

רבע כוס חומץ בלסמי

חצי כוס מים

4 כפות סילאן

1 כף סויה

4 כפות שמן זית

כפית שטוחה מלח

חצי כפית פלפל שחור גרוס

מעט שמן לטיגון

הכנה

  1. חותכים את הירקות – את הגזרים למקלות, את הבצלים לקוביות קטנות, את הפרסה לעיגולים בעובי 2 סנטימטר (רק החלק הלבן), את התפוז פורסים בקליפתו לפרוסות של רבעים, את הפירות היבשים לקוביות
  1. במקביל, מחממים את התנור על 220 מעלות (גוף חימום עליון + תחתון)

*טיפ AEG – לוחצים על כפתור הטמפרטורה לחיצה ארוכה לחימום מהיר

  1. בסוטאז' רחב (רצוי כזה שיכול להיכנס לתנור) מחממים על להבה גבוהה מעט שמן לטיגון, צורבים את קוביות הבשר מכל הצדדים כ-5 דקות להשחמה קלה ומוציאים הצידה. מוסיפים את השום, הבצלים והכרישה ומטגנים כ-5 דקות להשחמה, מערבבים מידי פעם. מוסיפים את הירקות (למעט התפוז, הערמונים והפירות היבשים) ומקפיצים על אש גבוהה כ-5 דקות. מחזירים את הבשר ומוסיפים את כל מרכיבי הרוטב, מערבבים קלות ומכסים. מוסיפים פנימה את הערמונים, התפוז, הפירות היבשים וענפי הרוזמרין ומכבים את האש.

 

  1. מכסים את הסוטאז ומכניסים לתנור שחומם מראש על 220-225 מעלות ל-30 דקות
  1. כעבור 30 דקות מנמיכים את הטמפרטורה ל 180 לשעתיים וחצי. באמצע, רצוי לפתוח בזהירות ולהרטיב מעט את הבשר מהנוזלים שבפנים. *אם לא משתמשים בסוטאז' שניתן להכניס לתנור, מעבירים הכל לתבנית עם שוליים גבוהות שניתן להכניס לתנור. מכסים עם נייר אפיה ומעליו נייר אלומיניום.
  1. מוציאים, מקשטים בעלי רוזמרין טריים ופרוסות תפוז טריות ומגישים למרכז השולחן (בתוך כלי הבישול) לצד אורז לבן

 

אין טעים כזה – בהבטחה!

*טיפ AEG – באירוח ניתן להכין את התבשיל מראש (ביום האירוח עצמו) ולפני הגשה רק להכניס אותו לחימום (עד 150 מעלות) כשהוא מכוסה כך שלא יתייבש.

אחסון – את מה שנשאר (אם נשאר) ניתן לשמור בכלי סגור במקרר עד 4 ימים ולחמם לפני הגשה

 

את המתכון והצילומים יצרה עבורנו טליה הדר מהבלוג EshetStyle