בשיתוף מגזין "השולחן"

קציצות בקר על תבשיל בצלים, יין לבן ושעועית לבנה של שף אודי ברקן

מי יכול להגיד לא לסיר מלא בקציצות רכות שמתבשלות בתוך רוטב של בצל שעועית ויין לבן? בטח שלא אנחנו!

המתכון, שמכיל מגוון בצלים ביחד עם השעועית והיין שמתבשלים לאורך זמן מבטיחים טעם ממכר של מנה שלא תרצו להפסיק להכין, ולאכול…

וכשיש לכם כיריים אינדוקציה Pure Black של חברת AEG בזמן שהסיר על האש והקציצות מתבשלות לאיטן, תוכלו לנצל גם את פונקציית Bridge אשר מחברת שני אזורי בישול לאזור בישול אחד ומאפשרת לכם להניח סיר אחד גדול, וגם את פונקציית MaxiSense שמאפשרת ארבעה אזורי בישול בגמישות מרבית כך שבמקביל תוכלו לבשל את התוספת- אורז או פירה לבחירתכם.

 

מה צריך בשביל התבשיל?

  • שני בצלים לבנים- לפרוס
  • שני בצלים סגולים- לפרוס
  • שני גבעולים של כרישה- לקצוץ
  • שש כפות של שמן זית
  • שלוש כפות של מים
  • כארבע כפות של עלי תימין טריים
  • כוס וחצי של יין לבן (אם ברשותכם כלי מדידה- 360 מ"ל)
  • שלוש כפות של דבש
  • שתי כפיות של מלח
  • כפית אחת של פלפל שחור גרוס
  • כוס עד שתי כוסות מים (אם ברשותכם כלי מדידה 240-480 מ"ל)
  • שלוש כוסות שעועית לבנה מבושלת או שעועית לבנה קפואה.

לקציצות נצטרך:

  • שתי כפות של שמן זית.
  • שני בצלים – לקצוץ לקוביות
  • קילוגרם של בשר בקר טחון
  • שתי כפיות מלח
  • כפית אחת פלפל שחור גרוס
  • כפית אחת של בהרט
  • צרור של פטרוזיליה- לקצוץ דק
  • שתי ביצים
  • חצי כוס קוואקר אינסטנט
  • חצי כוס צנוברים קלויים

 

להגשה של המנה נצטרך:

  • חצי כוס של פטרוזיליה -לקצוץ
  • מיץ סחוט מלימון אחד
  • קליפה מגוררת מלימון אחד

איך מכינים את המנה?

בשלב הראשון- מכינים את התבשיל:

  1. מפעילים את פונקציית Bridge אשר מחברת שני אזורי בישול לאזור בישול אחד ומניחים סיר גדול במיוחד על אש בינונית. מטגנים בו בצל וכרישה בשכבה אחת למספר דקות ומוסיפים עוד כך שבכל פעם ישנה שכבה אחת. מוסיפים שלוש כפות של מים לירקות ומאדים אותם כחמש דקות על חום בינוני.
  2. מוסיפים תימין ומבשלים כדקה נוספת. מוסיפים את היין לתבשיל ומרתיחים. לאחר מכן מחלישים את האש ומבשלים כחמש דקות (היין אמור להצטמצם בחצי מהכמות), יש להוסיף דבש, מלח תבלינים וכוס אחת של מים. מרתיחים בשנית ולאחר מכן מבשלים על אש נמוכה למשך כשלושים דקות כאשר אם חסר מים מוסיפים בכל פעם קצת.
  3. במידה ובחרתם להשתמש בשעועית קפואה יש להפשירה במים רותחים ולסנן, במידה ורק אז להוסיף לתבשיל. במידה ובחרתם להשתמש בשעועית מבושלת מכניסים לתבשיל, מערבבים ומבשלים עוד כשלושים דקות ובודקים לאורך כל הבישול אם יש צורך בתוספת מים .

בשלב השני מכינים את הקציצות:

פה אתם תגידו תודה שיש לכם את פונקציית MaxiSense שמאפשרת ארבעה אזורי בישול בגמישות כי בזמן שהתבשיל מתבשל לו תוכלו להכין את הקציצות במקביל.

  1. מטגנים בצל עד להזהבה קלה במעט שמן זית. מעבירים את הבצל המטוגן לקערה ומוסיפים את שאר מרכיבי הקציצה ולשים לתערובת אחידה. מייצרים קציצות בגודל של כדורים קטנים.
  2. באותו מחבת מטגנים את הקציצות כשלוש דקות לכל צד עד להשחמה ומעבירים אותם לתוך הסיר של התבשיל. בודקים כל הזמן שיש מספיק מים.
  3. מרתיחים את התבשיל, ולאחר מכן מבשלים על אש נמוכה עם מכסה סגור למשך שעה.

בשלב האחרון- מגישים!

רגע לפני ההגשה סוחטים מעל כל הקציצות מיץ לימון ומפזרים מעליהם את גרירת הלימון והפטרוזיליה.

בתיאבון!