בשיתוף מגזין "השולחן"

קדרה של חומוס, כרובית וטופו בקארי עגבניות (עם או בלי שמנת חמוצה) של שף אודי ברקן

תדמיינו שאתם מכינים את המנה המושלמת לארוחת הערב וכולם מלקקים את השפתיים ומבקשים עוד ותוך כדי שאתם מתמוגגים- הן מהמנה והן מהמחמאות של האורחים אתם משתפים אותם שהכנתם את המנה במיקרוגל- לא פחות ולא יותר!

ככה זה כשיש במטבח מיקרוגל בילד אין משולב גריל (מסדרת FRAMEKME721000M)  של חברת AEG פשוט מכינים בו מנות מושלמות בקלות וביעילות.

ולא רק זה- המנה יכולה להיות טבעונית לגמרי וכזו טעימה שכולם ירימו גבה ולא יאמינו לכם, ואם אתם רוצים אז בתוספת של שמנת חמוצה בהגשה בלבד היא הופכת להיות חלבית. פשוט וקל! וטעים בטירוף….

מה צריך בשביל להכין את המנה?

  • שש שיניים של שום- לפרוס אותן דק דק
  • ארבע כפות של שמן זית
  • שורש ג'ינג'ר מגורר (חמישה ס"מ יספיקו פה)
  • תבלינים: כפית קינמון, כפית כמון, כפית מלח, כפית קארי הודי, כף סוכר
  • לימון אחד או ליים אחד- לסחוט למיץ ולגרד את הקליפה שלו בנפרד
  • שני פלפלים קלויים או משומרים- לקצוץ אותם
  • כוס של עגבניות שרי- לחצות אותן
  • כוס של מחית עגבניות
  • כוס של קרם קוקוס
  • שתי כוסות של גרגירי חומוס שלמים מבושלים – ניתן להשיג בקופסאות שימורים או בקפואים)
  • שלוש מאות גרם טופו קשה- לחתוך לקוביות
  • צרור של כוסברה- לקצוץ

איך מכינים?

אז אחרי שאת עבודת ההכנה למנה כבר עשיתם בזמן סידור החומרים, נשאר עכשיו לארגן את הכל לבישול- כן בישול לא רק חימום במיקרוגל בילד אין משולב גריל:

בשלב הראשון:

מטגנים במחבת את שמן הסית, התבלינים, השום והג'ינג'ר כשלוש דקות באש בינונית.

בשלב השני:

את החומרים שטיגנו מעבירים לכלי שמתאים לבישול במיקרוגל, ומוסיפים את שאר החומרים. מערבבים היטב.

בשלב השלישי:

מפעילים את המיקרוגל בילד אין על תוכנית בישול בעוצמה מקסימאלית ומכוונים את הטיימר לרבע שעה.

בשלב הרביעי- מגישים:

אם אתם רוצים שהמנה תישאר טבעונית אז בשלב הזה מפזרים מעל המנה את קליפת הלימון או הליים ואת הכוסברה. אם רוצים ומעדיפים- אפשר להוסיף כף שמנת חמוצה.

בתיאבון!