בשיתוף מגזין "השולחן"

פילה דג בציפוי פריך עם סלסה פיקנטית של שף אודי ברקן

 

איך מבשלים דג עסיסי ורך עם ציפוי פריך שלא פוגם בעסיסיות שלו? בקלות, בתוכנית המיועדת לבישול דגים, אחת מלא פחות מתשעים ושבע תוכניות אוטומטיות שיש בתנור הפירוליטי HORIZON של AEG.  (וזה עוד לפני שהוספנו לו סלסה מיוחדת) התנור הרב תכליתי מסדרת SENSECOOK מאפשר אפייה של מגוון מאפים ותבשילים בתוכניות מדויקות ובסוף הבישול גם מנקה את עצמו-  פשוט תענוג!

מה צריך בשביל הדג?

  • פילה דג לבן לבחירתכם- ההמלצה היא דג לברק או דג דניס.
  • שמן זית

מה צריך בשביל הציפוי?

  • צרור כוסברה גדול
  • שתי שיני שום -לקלוף
  • כוס אחת של פיסטוקים קלויים וקלופים
  • כוס אחת של פנקו

מה צריך בשביל הסלסה?

  • עשרה תמרים צהובים- לגלען
  • שני פלפלים חריפים מיובשים מסוג צ'יפוטלה – להשרות במים רותחים. אפשר להחליף ברבע פלפל ירוק חריף בתוספת חצי כפית של פפריקה.
  • צרור פטרוזיליה קטן
  • לימון אחד ממנו סוחטים מיץ לימון ומגררים את הקליפה
  • כף אחת של דבש
  • כפית אחת של מלח
  • בצל סגול קטן- לקצוץ דק

איך מכינים את המנה?

את התנור הפירוליטי מדגם HORIZON מפעילים בתוכנית הטורבו בחום של 220 מעלות צלזיוס.

  1. מכניסים את כל המרכיבים של הציפוי ללא הפנקו לתוך מעבד מזון וטוחנים אותם בפולסים עד שנוצר מרקם גרגירי. לאחר מכן מערבבים עם הפנקו.
  2. את הדג מניחים בתבנית מרופדת כאשר החלק עם העור פונה כלפי מטה, מורחים אותו היטב בשמן זית ולאחר מכן מהדקים היטב את הציפוי
  3. מכינים את הסלסה: במעבד מזון שמים חמישה תמרים ואת שאר חומרי הסלסלה לא כולל הבצל וטוחנים בפולסים עד לקבלת מרקם גרגירי. את חמשת התמרים הנוספים קוצצים ומערבבים לתוך הסלסה עם הבצל ומתבלים.
  4. במידה ובחרתם דג דק כמו הדניס- יש לאפות אותו שש דקות בלבד ולהגיש עם הסלסה. במידה ובחרתם דג מעט עבה יותר כמו הלברק- יש לאפות אותו עשר דקות ואז להגיש עם הסלסה.