בשיתוף מגזין "השולחן"

עוגת תפוחים דבש ושמן זית של שף אודי ברקן

עוגה נימוחה עם ניחוח ממכר וטעם עוד יותר ממכר שיוצר השילוב המושלם של תפוחים תפוזים ותבלינים. אם אתם מתכוונים לארח כדאי שתאפו אותו בתנור הרב תכליתי הפירוליטיSTEAMBAKE מסדרת FRAME של AEG בגלל תא האפייה הענק שלו שמאפשר אפייה של כמה עוגות ביחד, תוכנית הטורבו האקטיבי שמוסיפה אדים ומשפרת את האפייה (וגם בישול) ותשעה מצבי אפייה ובישול שונים. ואלו רק חלק מהיתרונות… בנתיים בואו נעבור לעוגה:

מה צריך בשביל המתכון?

  • חצי כוס של צימוקים
  • שני תפוחים מזן פינק ליידי- לקלוף ולקצוץ דק
  • שתי כוסות של מיץ תפוזים- אם ברשותכם כלי מדידה אז 480 מ"ל
  • שתי כוסות של קמח לבן- אם ברשותכם כלי מדידה אז 280 גרם
  • כוס אחת של קמח מלא- אם ברשותכם כלי מדידה אז 140 גרם
  • חצי גוש של שקדים קצוצים- שקית של 100 גרם
  • כפית אחת של אבקת אפייה (אפשר להשתמש בקמח לבן תופח ללא תוספת אבקת אפייה)
  • כפית אחת סודה לשתייה
  • כפית אחת קינמון
  • חצי כפית אגוז מוסקט טחון
  • רבע כפית מלח
  • כפית אחת תמצית וניל
  • כוס אחת של סוכר -אם ברשותכם כלי מדידה אז 200 גרם.
  • כוס אחת של שמן זית- אם ברשותכם כלי מדידה אז 210 מ"ל
  • שתי ביצים בינוניות

איך מכינים?

לפני שמתחילים לאפות מפעילים את התנור על תוכנית ה steambake תוכנית הטורבו האקטיבי שמוסיפה אדים, בטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס.

  1. משרים את הצימוקים במים רותחים למשך חמש עשרה דקות ולאחר מכן מסננים.
  2. את התפוחים שמים בקערה ומשרים אותם במיץ התפוזים.
  3. בקערה נפרשת מערבבים את שני סוגי הקמחים, השקדים אבקת האפיה סודה לשתייה והתבלינים
  4. מקציפים ביחד למשך שלוש דקות את הסוכר וזמן הזית עד שהחומרים מתאחדים היטב.
  5. מוסיפים את הביצים להקצפה וממשיכים להקציף עד שהתערובת תופחת מעט
  6. יוצרים גומה בתוך הקערה שמכילה את המרכיבים היבשים ומעבירים את המרכיבים הרטובים מתוך המיקסר לגומחה ומערבבים עד שהכל מתערבב היטב.
  7. מסננים את התפוחים ממיץ התפוזים ומערבבים לתוך התערובת. את הצימוקים המושרים לוקחים ביחד עם כוס אחת מהמים שבהם הושרו ומערבבים גם כן לתוך התערובת.
  8. העוגה מתאימה לתבנית בקוטר 22 ס"מ- יש לשמן אותה ולרפד בנייר אפייה. זמן האפייה הוא כארבעים דקות- כאשר קיסם שמכניסים לעוגה יוצא לח.

הצעת הגשה:

בסיר קטן מחממים ארבע כפות של דבש ביחד עם שני עלי תימין טריים וקליפה מגוררת מליים אחד. לפני ההגשה מזלפים על העוגה ומגישים.