בשיתוף מגזין "השולחן"

מתכון טעים במיוחד של סלמון מאודה על סלט מנגו ומלפפונים של שף אודי ברקן

כל מי שמבלה במטבח להכנת הארוחות המשפחתיות – יודע שיש חשיבות עליונה למוצרי החשמל שבמטבח בשביל שהכנת המתכונים תצא מושלמת!

במתכון זה יש לנו צורך בתנור בעל טכנולוגיה פורצת דרך לשימור מקסימלי של כל הטעמים והערכים התזונתיים של המתכונים שנכין בעזרתו. תנור מדגם BSK289233M משולב אדים וטכנולוגיית ( Sous-Vide סו-וויד) וחיישן Food Probe שבודק את הטמפרטורה המדויקת לקבלת תוצאות מצוינות.

כמובן שלאחר הכנת המתכון, תוכלו להפעיל את האפשרות של ניקוי עצמי בקיטור של התנור ויחסוך לכם הרבה זמן עבודה (לעוד תנורי אפייה לחצו כאן).

רשימת המצרכים הנדרשים לצורך הכנת המתכון – 6  מנות |  45 דקות | קל | כשר | דגים

 

לצורך הכנת דג הסלמון נצטייד במצרכים הבאים:

300 גרם של פילה סלמון ללא העור

 כף שמן זית

מעט מלח

3  גבעולי בצל ירוק (מדובר על החלק הירוק) קצוצים

2 כפות קליפת ליים מגוררת

2 כפות ג'ינג'ר כבוש קצוץ

4 ס"מ ג’ינג’ר טרי קלוף ופרוס דק

 

מצרכים להכנת סלט מושלם:

2 יח' מנגו קשים קלופים וחתוכים לרצועות דקות

3 יח' מלפפונים פרוסים

100 גרם של בוטנים קלויים (שומרים מעט להגשה(

2 פלפלי צ'ילי אדומים חריף, קצוצים דק דק

1 צרור כוסברה קצוצה

רבע בצל סגול קצוץ לקוביות

 

מצרכים להכנת הרוטב:

3 כפות שמן זית

קליפת ליים מגוררת מ-2 ליים

מיץ ליים סחוט מ-2 ליים

2 כפות סוכר חום

צרור כוסברה

2 שיני שום

2 ס"מ שורש ג’ינג’ר טרי

3 כפות רוטב דגים

3 כפות רוטב סויה

1 כפית שמן שומשום

אופן הכנת המתכון:

שלב ראשון להכנה הסלמון:

מחממים את התנור ל־230 מעלות על מצב אידוי. פורסים את הדג לשניים, משמנים קלות וממליחים. מניחים בתבנית מתאימה לתנור ועוטפים את הדג בשאר החומרים (בצל ירוק, קליפת ליים ושני סוגי ג'ינג'ר). מכניסים לתנור ל־10 דקות. אם התנור אינו תומך בפונקציה של תוספת אדים, מחממים את התנור ל־250 מעלות על מצב טורבו ומכניסים את הדג ל־8 דקות.

 

שלב שני להכנת הסלמון:

מוציאים את הדג מהתנור ומפרקים אותו לצ'אנקים גסים.

 

שלב שלישי להכנת הרוטב:

טוחנים בבלנדר את כל חומרי הרוטב.

 

שלב רביעי להכנת הסלט:

מערבבים את כל חומרי הסלט בעדינות עם הרוטב, מפזרים נתחי דג ובוטנים ומגישים.