סלט קפרזה אנטיפסטי

הסלט המושלם לאירוח בחודשי הקיץ

 

כך שדרגנו את סלט הקפרזה הקלאסי – שילבנו בין ירקות בתנור לצד ירקות רעננים 

והתוצאה – סלט מדהים שאי אפשר להפסיק לאכול!

מרכיבים (סלט ל-4)

  • חציל גדול
  • זוקיני גדול
  • כ-20 עגבניות שרי (רצוי מסוג תמר. ניתן לשלב כמה צבעים)
  • כ-5 שיני שום קלופות
  • חופן גדול של עלי רוקט טריים
  • חופן עלי בזיליקום טריים
  • כדור גבינת מוצרלה
  • חופן אגוזי מלך
  • אפשרות – רבע בצל סגול לפרוסות דקיקות
  • לרוטב
  • 3-4 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • מלח ופלפל גרוסים
  • אפשרות – נגיעות של בלסמי מצומצם

לפרוסות החציל – 2 כפות שמן זית, מעט מלח גרוס

לצליית העגבניות, הזוקיני והשום – 2-3 כפות שמן זית, מלח ופלפל גרוסים

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור על 250-255 מעלות בתוכנית טורבו + גריל עליון

טיפ AEG – לוחצים לחיצה ארוכה על לחצן הטמפרטורה להפעלת פונקציית חימום מהיר (עם הגעת התנור לטמפרטורה הרצויה ישמע צפצוף בודד)

  1. את הזוקיני פורסים לפרוסות בעובי כסנטימטר (עם הקליפה), מניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה, מוסיפים מחצית מכמות העגבניות (בשלמותן), ואת שיני השום. מזלפים שמן זית בנדיבות ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים כמה עלי בזיליקום טריים.
  2. את החציל שוטפים ומייבשים (עם הקליפה), מקלפים אותו לסירוגין לכל אורכו (יוצרים "פסים" – עם ובלי קליפה). פורסים לפרוסות בעובי כ-2 ס"מ.
  3. את פרוסות החציל מסדרים על רשת התנור, משמנים בשמן זית כל פרוסה משני צידיה (רצוי להיעזר במברשת סיליקון). בוזקים מעט מלח גס מעל כל פרוסה

טיפ AEG – אפיה בתוכנית טורבו מפזרת את החום בצורה טובה בתנור ומאפשרת להכין מספר דבר בו זמנית. תוכנית טורבו בשילוב גריל עליון מאפשרת לנו בנוסף צליית גריל מושלמת במקביל לאפיה רגילה ביתר התנור

  1. מכניסים לתנור – את התבנית (עם העגבניות, הזוקיני והשום) ממקמים בשלב אחד מתחת לשלב האמצעי, ואת הרשת (עם פרוסות החצילים) ממקמים בשלב אחד מתחת לשלב הכי עליון

אופים כ-30 דקות

 

טיפ AEG – לעבודה יעילה במטבח, מומלץ לתזמן את זמן האפיה הדרוש באמצעות לחצן ה"שעון" ולהפעיל טיימר ל-30 דקות (כך אפשר לנצל את זמן האפיה לדברים אחרים מבלי לחשוש). עם סיום הזמן המוגדר ישמעו צפצופים (שיקראו לכם להוציא מהתנור ולא יתייאשו עד שתגיעו :))

  1. כעבור חצי שעה מוציאים את החצילים והירקות ומניחים לצינון קל. בינתיים פורסים לאורכן את יתר העגבניות וקוצצים גס את אגוזי המלך. כשמתאפשר, חוצים את פרוסות החצילים לחצי (אם הן קטנות ניתן להשאיר בשלמותן)
סלט קפרזה - התוצאה

7. הרכבת הסלט – בקערת הגשה רחבה – מניחים את מרכיבי הסלט לסירוגין (עלי רוקט, בזיליקום, עגבניות צלויות, חצאי עגבניות טריות, זוקיני צלוי, שיניי שום) אם רוצים מוסיפים גם סהרונים דקיקים של בצל סגול.

את גבינת המוצרלה קורעים ביד לחתיכות קטנות ומפזרים. 

מזלפים מעל הכל את השמן זית והבלסמי ומתבלים במלח ופלפל גרוסים. מוסיפים את שברי האגוזים מלמעלה ועוד עלי בזיליקום 

 

מגישים בתיאבון!

*אפשר להכין את הירקות הצלויים מראש ולשמור בכלי סגור (עד יומיים במקרר ועד כ-5 שעות בטמפרטורת החדר)

את המתכון והצילומים יצרה עבורנו טליה הדר מהבלוג EshetStyle