בשיתוף מגזין "השולחן"

מנה ראשונה – סטייק של דלעת ברוטב של מיסו של שף אודי ברקן

המנה אולי נשמעת לכם מנה עיקרית אבל היא מנה ראשונה, והיא גם טבעונית וגם צבעונית שתגרום לכם להזיל ריר עוד בשלב הבישול וגם אסייתית. וגם טעימה בטירוף.

ואת כל הטוב הזה מכינים במחבת על גבי כיריים אינדוקציה המתקדמות בעולם (כיריים אינדוקציה 80 ס"מ SensePro) המאפשרות טיגון מיידי, בישול וצלייה עם חיישן טמפרטורה אלחוטי שמאפשר שליטה ותוצאות מדויקות. שנתחיל?

מה צריך בשביל המתכון?

  • ארבע פרוסות של דלעת כל אחת בעובי שני סנטימטרים
  • שתי כפות של שמן זית
  • שתי כפות של שמן קוקוס

לרוטב נצטרך:

  • חצי כוס של יין לבן או סאקה (יין יפני) אם יש ברשותכם כוס מדידה-אז 120 מ"ל
  • חצי כוס (או 120 מ"ל) של מירין
  • שלוש שיניים של שום- לקצוץ אותן דק
  • רבע כוס סוכר חום- אם יש ברשותכם משקל מדידה אז 50 גרם
  • שורש ג'ינג'ר קצוץ- חמישה סנטימטרים יספיקו
  • חצי כוס מחית מיסו לבנה- או 120 גרם

לסלסה נצטרך:

  • את החלק הירוד משישה בצלים ירוקים
  • צרור אחד של כוסברה
  • שתי שיניים של שום שלמות אך קלופות
  • חצי פלפל ירוק חריף
  • חצי כוס של קרם קוקוס (אם יש ברשותכם כוס מדידה אז 100 מ"ל)
  • קליפה מגוררת מליים אחד
  • חצי כוס בוטנים קלויים אך ללא מלח
  • חצי כפית שטוחה של מלח

איך מכינים את המנה?

בשלב הראשון:

מפעילים תנור על מצב של טורבו בתוספת אדים בטמפרטורה של 140 מעלות. את פרוסות הדלעת מניחי בתבנית ומרככים בבישול של 20 דקות בלבד.

בשלב השני:

מכינים את הרוטב. בסיר מרתיחים ביחד אתהמירין, הסאקה/יין לבן השום והג'ינג'ר. לאחר הרתיחה מבשלים כחמש דקות לאידוי מלא של האלכוהול. מסננים ומרתיחים בשנית. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב עד המסה מלאה. לאחר מכן מוסיפים את ממרח המיסו, מערבבים היטב ומסירים מהאש. יש לשמור חמים!

בשלב השלישי:

מכינים את הסלסה. את כל רכיבי הסלסה לא כולל הבוטנים טוחנים במעבד מזון בפולסים עד לקבלת מרקם גרגירי. בשלב זה מוסיפים את הבוטנים, ממשיכים לטחון ומתבלים.

בשלב הרביעי:

את השמנים שמים במחבת על הכיריים ומחממים על חום גבוה- צורבים עליו את פרוסות הדלעת שלוש דקות מכל צד ומגידים עם הרוטב והסלסה. מומלץ לפזר מעל בוטנים קצוצים להגשה.

היתרון הגדול? שהכיריים אינדוקציה מאפשרות לא רק שליטה מדויקת בטמפרטורה של הבישול מההתחלה ועד הסוף- הניקיון לאחר הבישול הוא קל ופשוט. נהדר!