מאפה מלוח מתוק עם גבינת ברי, תותים טריים ועלי מרווה הכי טעים והכי בסטייל!

מאפה נפלא ומרשים עם טעמים מיוחדים 

ולמרות זאת, מדובר במאפה קל להכנה באופן כמעט מביך 

(אל דאגה, הסוד שלכם שמור איתנו, יש דברים שהאורחים לא חייבים לדעת…)

המאפה הזה מושלם כנשנוש אלגנטי ליד הדרינק וגם יכול להשתלב כמנת פתיחה בארוחה

מתחילים –

מאפה-מתוק-מלוח-מרכיבים

מרכיבים (לתבנית אנגליש):

6 דפי פילו מופשרים

כרבע כוס שמן זית להברשה

5 תותים טריים פרוסים

100 גרם גבינת ברי (אפשר להחליף בסוג אחר)

רבע כוס פתיתי מוצרלה קשה

5 עלי מרווה טריים

ענף רוזמרין טרי

1 ביצה

2 כפות גבינה לבנה (5%. אפשר להחליף ביוגורט)

רבע כוס שמנת לבישול 

מלח ופלפל גרוסים

 

 

לשדרוג בהגשה (אופציה)

פרוסות תותים ועלי מרווה טריים

נגיעות של חומץ בלסמי מצומצם

הוראות הכנה:

  1. מחממים תנור על 180 מעלות בתוכנת טורבו

טיפ AEG

כדי להפעיל את פונקציית החימום המהיר, לחצו לחיצה ארוכה על כפתור c של הטמפרטורה עד להישמע צפצוף. ברגע שהתנור יגיע לטמפרטורה הרצויה ישמע צפצוף נוסף – כך תדעו שזה הזמן להכניס את המאפה לתנור

2. פותחים את דפי הפילו, מברישים כל אחד בשמן זית, מקפלים לחצי לאורכו ומכווצים כמו אקורדיאון מקפלים ל-2 ומניחים בתבנית. ככה עושים כל העלים אחד אחרי השני עד למילוי כל התבנית

 

3. את גבינת הברי פורסים לפרוסות בעובי כחצי סנטימטר. ומכניסים בין הכיווצים של הבצק

 

4. את התותים פורסים ותוקעים בצורה אקראית בין הכיווצים

5. בקערית טורפים את הביצים עם הגבינה, השמנת המלח והפלפל ושופכים מלמעלה שיחלחל היטב בכל המקומות

 

6. את עלי המרווה והרוזמרין קוצצים ומפזרים מלמעלה ובין הכיווצים

 

7. אפשר להבריש עוד קצת בשמן זית מלמעלה אם נותרו חלקים של בצק יבשים

 

8. מפזרים מעט פתיתי מוצרלה מלמעלה ופלפל גרוס

9. אופים כ 30 דקות (על טורבו) עד להזהבה

 

טיפ AEG

לוחצים על כפתור השעון ומכוונים את זמן האפיה הרצוי.

בתום הזמן שהוגדר ישמע צפצוף שיזכיר לכם להוציא את המאפה מהתנור.

 

10. מניחים להתייצבות, מוסיפים כמה פרוסות של תותים טריים ועלי מרווה. אפשר גם נגיעות של חומץ בלסמי מצומצם. פורסים ומגישים לצד כוס שמפניה ותותים ומרימים כוסית 

 

לחיי שנה טובה יותר ושמחה יותר – א מ ן !

מתכון למאפה מיוחד

*ניתן להכין מראש ולחמם כ-10 דקות לפני הגשה על 160 מעלות (בתוכנת חימום רגילה)

*אפשר לאלתר עם פירות אחרים (כמו אגסים, תאנים, פירות יער או שזיפים), 

  בנוסף, אפשר גם לאלתר עם גבינות אחרות במקום ברי (כמו רוקפור, גאודה או קמבבר)

 

את המתכון והצילומים יצרה עבורנו טליה הדר מהבלוג EshetStyle