חנוכה של אפיה לביבות מעולות בשני צבעים

בלי טיגונים ובלי לכלוכלים – והטוויסט? הוא כבר בפנים!

לביבות כתומות של גזר עם טוויסט של ג'ינג'ר וקארי

לביבות ירוקות של זוקיני עם טוויסט של פסטו ופלפל חריף 

והכיף הוא שהבסיס הוא אותו בסיס, ככה שמכינים את שני הסוגים יחד (בפעם אחת ובלי מאמץ)

והתוצאה – מגש לביבות בשני צבעים, טעים טעים, שהכי מרשים את האורחים

 

 

טיפ AEG להקלת האירוח – מכינים את הלביבות מראש, אפילו יום קודם ושומרים במקרר.

 

רבע שעה לפני שהאורחים באים, מדליקים את התנור, לוחצים על כפתור לחימום מהיר, על 160 מעלות, מסדרים את הלביבות יפה על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לחימום של כ-10 דקות. מגישים חם ישר מהתנור והלביבות יוצאות בדיוק כאילו שהכנו אותן ממש עכשיו.

בזכות תכניות החימום המהיר בתנורי AEG, התנור יגיע לטמפרטורה הרצויה במהירות, כך ניתן לצמצם את הזמן עד שהלביבות מוכנות.

מצרכים (לכמות של כ-40 לביבות. כ-20 מכל סוג)

מרכיבי הבסיס:

2 בצל גדול (מגורר בפומפיה גסה, סחוט)

2 שיני שום כתושות

4 ביצים

4 כפות שמן זית

8 כפות פירורי לחם/פירורי פנקו/שיבולת שועל דקה

4 כפות קמח תופח

כוס פתיתי גבינה קשה (מוצרלה/צהובה/גאודה)

2 כפיות מלח

חצי כפית (עד כפית) פלפל שחור טחון

כפית גרידת לימון (שדרוג. לא חובה)

2 כוסות דחוסות של – פטרוזיליה, נענע ובזיליקום – עלים טריים (קצוצים)

לגזר-קארי (מוסיפים למחצית מכמות הבסיס) גם –

3 גזרים מגוררים בפומפיה גסה

2 כפות אבקת קארי הודי

כפית שמן שומשום

כף סויה

חצי כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

כפית כורכום

 

לזוקיני- פסטו (מוסיפים למחצית מכמות הבסיס) גם –

2 זוקיני גדולים מגוררים במפומפיה גסה

3 כפות ממרח פסטו

חצי כפית (עד כפית) פלפל ירוק חריף מגורר במפומפיה דקיקה

כוס עלי בייבי (תרד/מיקס)

 

לפיזור לפני האפיה

כף-שתיים שמן זית (בהתזה)

מעט מלח גס

מעט פירורי לחם/פנקו

 

הכנה

 

  1. מחממים את תנור ה-AEG שלכם על התוכנית האוטומטית לחימום טורבו על 180 מעלות.
  2. לוקחים שתיים מתבניות התנור הענקיות (שמגיעות יחד עם תנור ה-AEG שלכם), מרפדים בנייר אפיה
  3. בקערה גדולה מערבבים היטב יחד את כל מרכיבי הבסיס עד לקבלת עיסה אחידה (את הבצל סוחטים היטב לפני)
  4. מפצלים את העיסה ל-2 קערות נפרדות
  5. מוסיפים לכל קערה את המרכיבים הנוספים (קערה אחת – ללביבות גזר, קערה שניה ללביבות הזוקיני) ומערבבים כל תכולת קערה היטב לקבלת עיסה אחידה

6. יוצרים לביבות מהודקות תוך כדי סחיטה ומניחים על תבנית התנור שריפדנו בנייר אפיה

7. מתיזים על הלביבות מעט שמן זית ומפזרים מעט פירורי לחם/פנקו (לקבלת לביבות עם מעטה קריספי)

8. מכניסים מגש אחד לשלב האמצעי ומגש שני מתחתיו. בזכות המגשים הענקיים בתנורים של AEG, אפשר לאפות כמות לביבות כפולה ולחסוך בזמן!

9. אופים כ-20 דקות, על 180 בטורבו (אין צורך להפוך), עד להתייצבות והשחמה קלה. מוציאים ומניחים כ-5 דקות להתייצבות

10. מסדרים על צלחת הגשה, לביבה ירוקה, לביבה כתומה וכך הלאה, האחת מעט עולה על השניה ומגישים בליווי מטבל שמנת חמוצה

למטבל שמנת חמוצה (מערבבים יחד) –

1 גביע שמנת חמוצה

1 גביע יוגורט טבעי

1 כף שמיר קצוץ/עירית קצוצה

מלח, פלפל

 

*טיפ AEG – אם אופים תבנית אחת בלבד, זמן האפיה יתקצר בכ-5 דקות

 

*טיפ AEG לאירוח מנצח – ניתן להכין את העיסות עד יום מראש ולשמור במקרר מכוסה בניילון נצמד. אם מצטברים נוזלים בזמן השהיה במקרר, שופכים אותם לפני הכנת הלביבות

 

 

שיהיה חג שמח ומלא באפיה! 

משפחת AEG

 

המתכון נאפה באהבה ונטרף בהנאה עם תנור AEG מסדרת FRAME. לצפיה בתנור >>

את התוכן, הצילום והסטיילינג, יצרה עבורנו טליה הדר, מהבלוג EshetStyle