גראטן בטטה ותפוחי אדמה

תוספת מרשימה ופשוטה להכנה

 

עשר דקות עבודה ולתנור

תוספת טעימה וסופר מרשימה שתשתלב נפלא בארוחת החג/בכל ארוחה

והשוס – אפשר להכין אותה מראש ורק לחמם קלות לפני הגשה

  •  פשוט להכנה
  • טבעוני
  • כשר לפסח – ללא גלוטן

מרכיבים

3-4 בטטות

3 תפוחי אדמה

ראש שום

4 ענפי טימין טריים

כוס חלב צמחי/שמנת לבישול

4 כפות שמן זית

2 כפות קורנפלור

מלח ופלפל גרוסים

 

הוראות הכנה

מחממים תנור על 220 מעלות

*טיפ AEG לוחצים על כפתור הטמפרטורה לחיצה ארוכה לחימום מהיר

את תפוחי אדמה והבטטות קולפים ופורסים לפרוסות דקיקות (יש להיעזר במנדולינה)

את ראש השום חותכים מעט לרוחבו (מבלי שיתפרק)

מזלפים 2 כפות שמן זית לכלי האפיה (יש להשתמש בכלי שניתן גם להגיש איתו וגם לאפות בו) ומברישים את השמן על תחתית כל הכלי והדפנות

מוסיפים פנימה את כל פרוסות התפוח אדמה והבטטה ומערבבים בידיים כך שהפרוסות יתעטפו בשמן זית (ניתן להוסיף עוד זמן זית במידת הצורך)

בקערית נפרדת שמים את הקורנפלור עם כרבע כוס חלב צמחי/שמנת, ומערבבים להמסה מלאה, מוסיפים את יתרת החלב הצמחי/השמנת, המלח והפלפל ומערבבים

את פרוסות תפוחי האדמה והבטטה מסדרים בצורה ספירלית בתבנית (רצוי לסירוגין – פעם בטטה פעם תפוח אדמה).

לסידור מהיר וקל, עורמים בכל פעם ערימת פרוסות ביד, ומניחים בתבנית בצמוד לדופן, מניחים כך אחת אחרי השניה עד ליצירת ספירלה שמכסה את כל התבנית.

משאירים באמצע מקום ומכניסים אליו את ראש השום כשהצד החתוך פונה כלפי מעלה

חשוב – אחרי שמילאנו את כל התבנית, מפנים מקום בין הפרוסות ודוחסים פרוסות נוספות. ככל שהפרוסות יהיו מסודרות בצורה יותר דחוסה וצפופה, כך התוצאה תהיה מרשימה יותר (וגם הכמות תהיה גדולה יותר)

שופכים מעל הכל את תערובת השמנת/החלב הצמחי, מזלפים שמן זית, ומפזרים מלח ופלפל גרוסים ואת עלי הטימין (חלק בעלים מפוזרים וחלק בענפים שלמים)

אופים 30 דקות על 220 מעלות ו-30 דקות נוספות על 200 מעלות.

 

טיפ AEG לוחצים על כפתור השעון ומכוונים טיימר ל-30 דקות. עם הצפצוף מנמיכים את הטמפרטורה ומכוונים ל-30 דקות נוספות.

מוציאים, מקשטים בעלי טימין טריים ומגישים הישר למרכז השולחן

אין טעים כזה – בהבטחה!

 

טיפ AEG לאירוח ניתן להכין את המנה מראש, ולפני הגשה, לזלף מעט שמן זית ולהכניס אותה לחימום של 10 דקות על 160 מעלות עם כיסוי ועוד 5 דקות על 200 מעלות ללא כיסוי

 

את המתכון והצילומים יצרה עבורנו טליה הדר מהבלוג EshetStyle