תפוחים ירוקים ממולאים בבשר אורז וצנוברים של רונית טברון

המנה המושלמת לחג! תפוחים ירוקים במילוי בשר, אורז ועוד מלא דברים טובים. אמאלה כמה שזה טעים!

מצרכים:

12 תפוחים מזן גרין סמיט
 500 גרם בשר טחון
 רבע כוס צנוברים
 כוס אורז בסמטי
 בצל לבן קצוץ דק
 1/4 כוסות צימוקים
 מקל קינמון
 1/4 כוס תרכיז תפוחים טבעי
 כף רוטב תפוחים
 זר שמיר
 מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
 

נוזלים:

 כוס מים רותחים
 1/4 כוס תרכיז תפוחים טבעי
 כף מיץ רימונים
 כף שמן זית
 מלח ופלפל שחור לפי הטעם
 1/8 כפית אבקת קינמון

אופן ההכנה:

1) לחתוך את החלק העליון של התפוח, לשמור בצד. לרוקן את תוך התפוח בעזרת כף פריזאית.
2) לשמור בצד למעט הליבה עם הזרעים.
3) להכניס את התפוחים לסיר גדול מלא מים קרים ומיץ מלימון אחד. למנוע השחמה.
4) במחבת גדולה עם 2 כפות שמן זית להזהיב בצל, להוסיף בשר קצוץ עד לשינוי צבע ובישול, להוסיף צנוברים, אורז, צימוקים, שמיר קצוץ ומקל קינמון .
5) להוסיף תרכיז תפוחים טבעי ורכז רימונים לתבל במלח ופלפל שחור לפי הטעם. לערבב.
6) להוסיף כוס מים, להמשיך בבישול עד לספיגת הנוזלים. לקצוץ ככוס את פנים התפוחים ששמרנו לחתיכות קטנות, להוסיף לתערובת האורז (משאר תוך התפוחים ניתן להכין עוגה) לערבב תוך כדי בישול.
7) להוסיף עוד 1/2 כוס מים, לבשל עד לספיגת הנוזלים.
8) להסיר מהאש. לצנן.לסדר את התפוחים המרוקנים בתבנית, למלא את התפוחים במלית האורז והבשר. לכסות את התפוחים בחלק העליון ששמרנו בצד כמכסה.
9) לערבב את כל המרכיבים של הנוזלים ולהוסיף את הנוזלים לתבנית.
10) לעטוף בנייר אפייה, לכסות את התבנית בנייר כסף לסגור היטב.
11) לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כשעה ועשרים דקות
12) להוציא מהתנור להגיש עם שמיר קצוץ ומעט גרגירי רימון