תבנית אירוח לערב חברים – עראייס, שיפודים וירקות

הזמנת את החבר"ה לערב יורו אצלכם בבית?

הכנו עבורכם תבנית אירוח מפנקת במיוחד שתסגור לכם את כל הארוחה

אתם דואגים לבירות, כל השאר עלינו!

מרכיבים:

לעראייס (ל-12 רבעי פיתה)

חצי קילו בשר טחון

חצי בצל סגול קצוץ

חופן פטרוזיליה קצוצה

4 כפות שמן זית (2 לתערובת הבשר, 2 לשימון הפיתות)

מלח & פלפל

3 פיתות (חתוכות לחצאים)

 

*אפשרות לשדרוג תערובת הבשר (אפשר להוסיף הכל או חלק) –

עגבניה קלופה קצוצה דק וסחוטה

כף טחינה גולמית

רבע כפית כמון

לשיפודוני פרגית (לכ-8 שיפודונים)

חצי קילו – פרגית לקוביות

חצי בצל סגול לקוביות

4 עגבניות שרי

זוקיני לקוביות גדולות

רבע כרוב לבן

 

לתיבול

כף פפריקה מתוקה

כף דבש

3 כפות שמן זית

פלפל שחור טחון – חצי כפית

מלח – חצי כפית

*לשדרוג חריף – כפית אריסה

להוספה לתבנית

3 פלפלים חריפים בשלמותם

5 שיני שום שלמות קלופות

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל גרוסים

להגשה – מומלץ להוסיף טחינה, זיתים, סלט ירקות וכמובן, בירות קרות

 

הוראות הכנה

מוציאים את רשת התנור מניחים אותה מעל תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה, ומתיזים/מברישים אותה בשמן זית משני הצדדים (העודפים מטפטפים לתבנית). מכניסים את הרשת חזרה לתנור

מחממים את התנור (עם הרשת) על 200 מעלות (חימום רגיל למעלה ולמטה, ללא טורבו)

טיפ AEG – לוחצים על כפתור הטמפרטורה לחיצה ארוכה לחימום מהיר. עם הישמע צפצוף – תדעו שהגעתם לטמפרטורה הרצויה

הירקות

את הפלפלים, שיני השום וכל הירקות שנותרו מהשיפודים מפזרים בתבנית איפה שנותר מקום

מזלפים מעל הכל שמן זית בנדיבות ומתבלים את הירקות במלח ופלפל

מכניסים לתנור החם ומניחים מעל ובצמוד את רשת התנור החמה (זהירות היא חמה!)

שימו לב למקם את התבנית בשלב שמאפשר הנחת הרשת כך שממש "תשב" על תכולת התבנית (מבלי להכניס את הרשת למסילה נוספת).

בעזרת כפפה לוחצים כמה פעמים את הרשת כלפי התבנית כך שתלחץ את הפיתות

 

אופים כ-20 דקות על 200 מעלות ללא טורבו ועוד כ-10 דקות על 200 מעלות בטורבו

 

*מוציאים לצינון של כמה דקות, מספיגים נוזלים אם נוצרו בתבנית

מגישים בליווני טחינה, זיתים וסלט ירקות

 

טיפ AEG – אפשר להכין מראש ולחמם על 170 מעלות כ-10 דקות לפני הגשה