תבנית אירוח חלומית לערב גבינות
גבינת רוקפור אפויה בשלמותה מוקפת באצבעות מאפי גבינה
מוגשת עם פירות טריים וגבינות
איזה כיף לאורחים!
מדובר בתבנית אירוח חלומית ומיוחדת שמכינים בקלות של ממש
ולמרות קלות הביצוע יוצאת תבנית משגעת וטעימה – ההתלהבות מובטחת
לגבינה באמצע
גבינת רוקפור/ברי – עגולה שלמה
טימין טרי
דבש
כפית ריבה שאוהבים (אפשרות)
למאפים
בצק פילאס מופשר ומוכן לעבודה
כ- 50 גרם גבינה קשה מגוררת מסוג אחד/כמה (גאודה/מוצרלה/צ'דר)
2 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת דק
ביצה טרופה
עשבי תיבול טריים/יבשים קצוצים (טימין/רוזמרין/אורגנו)
מלח&פלפל גרוסים
כף ריבה שאוהבים (אפשרות)
כף קצח/שומשום
להגשה (אפשרות)
פירות טריים (ענבים, דובדבנים, תאנים, פטל)
גבינות שאוהבים
טיפ AEG – לחצו לחיצה ארוכה על כפתור הטמפרטורה להפעלת פונקציית חימום מהירה של התנור. עם הגיע התנור לטמפרטורה הרצויה ישמע צפצוף שיאותת לכם שאפשר להכניס את התבנית לתנור
טיפ AEG – לוחצים על כפתור השעון בתנור ה-AEG שלכם, ומכוונים טיימר ל-15 דקות, כך התנור יכבה וצפצף לכם, ותדעו בדיוק מתי הזמן להוציא את התבנית מהתנור.
כמה הערות
*אם רוצים אפשר להוסיף נייר נקי נוסף אחד למטה כדי לא ללכלך את השולחן/ או להניח מלמטה פלטת הגשה (אבל חשוב להוציא מהתבנית החמה כדי שלא תמיס ותחמם את הגבינות הטריות שהוספנו)
*אם רוצים שהגבינה תהיה ממש נוזלית בפנים אפשר לאפות על 180 ללא טורבו למשך זמן ארוך יותר – כ-25 דקות
*מומלץ להגיש מייד בסמוך להכנה. עם זאת, אם צריך, אפשר להכין מראש ולחמם בשנית לפני הגשה כ-10 דקות על 160 מעלות (ללא טורבו)
לערב מוצלח במיוחד, מומלץ למזוג יין טוב ליד ולהזמין חברים שאוהבים 🙂
את המתכון והצילומים יצרה עבורנו טליה הדר מהבלוג EshetStyle