תבנית אירוח חלומית לערב גבינות

גבינת רוקפור אפויה בשלמותה מוקפת באצבעות מאפי גבינה

מוגשת עם פירות טריים וגבינות

איזה כיף לאורחים!

מדובר בתבנית אירוח חלומית ומיוחדת שמכינים בקלות של ממש

ולמרות קלות הביצוע יוצאת תבנית משגעת וטעימה – ההתלהבות מובטחת

מרכיבים:

לגבינה באמצע

גבינת רוקפור/ברי – עגולה שלמה

טימין טרי

דבש

כפית ריבה שאוהבים (אפשרות)

 

למאפים

בצק פילאס מופשר ומוכן לעבודה

כ- 50 גרם גבינה קשה מגוררת מסוג אחד/כמה (גאודה/מוצרלה/צ'דר)

2 כפות גבינת פרמז'ן מגורדת דק

ביצה טרופה

עשבי תיבול טריים/יבשים קצוצים (טימין/רוזמרין/אורגנו)

מלח&פלפל גרוסים

כף ריבה שאוהבים (אפשרות)

כף קצח/שומשום

 

להגשה (אפשרות)

פירות טריים (ענבים, דובדבנים, תאנים, פטל)

גבינות שאוהבים

הוראות הכנה:

  1. מחממים את תנור ה-AEG שלכם על 180 מעלות בתוכנת טורבו

טיפ AEG – לחצו לחיצה ארוכה על כפתור הטמפרטורה להפעלת פונקציית חימום מהירה של התנור. עם הגיע התנור לטמפרטורה הרצויה ישמע צפצוף שיאותת לכם שאפשר להכניס את התבנית לתנור

  1. פותחים ריבוע בצק על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה ומקומחת מעט, וחותכים חור של עיגול במרכז בקוטר של מכסה גבינת הקממבר/הברי
  2. מגרדים מעל הבצק כמה סוגי גבינות (בכל רבע סוג אחר), מוסיפים מלח פלפל ועשבי תיבול, אם רוצים מורחים באזור אחד גם מעט ריבה
  3. מניחים מעל הכל, חתיכת בצק בדיוק באותו גודל וגם בה, קורצים עיגול באותו מקום כך שישאר במרכז חור בו נוכל להניח את הגבינה
  4. חותכים לפסים ברוחב כ-2 ס"מ (הכי נוח עם גלגלת פיצה) ומגיעים כמעט עד העיגול (כדי שהכל ישאר מחובר) מברישים בביצה טרופה ומפזרים מלמעלה פרמז'ן ועשבי תיבול שאוהבים
  1. את הדפנות של חור העיגול במרכז מגלגלים מעט כלפי חוץ ליצירת שוליים יפות לעיגול. אם רוצים, מפזרים רק על שפת העיגול מעט קצח/שומשום לקישוט
  2. רצוי להכניס את תבנית הבצק כמו שהיא לכמה דקות למקרר להתייצבות הבצק (אין צורך לכסות)
  3. בינתיים לוקחים את גבינת הקממבר/הברי וחורצים בה עם סכין פסים אלכסוניים ב"שתי וערב", מכניסים ביץ החריצים ענפי טימין/רוזמרים ומזלפים מעט דבש מלמעלה אם רוצים מכניסים גם מעט ריבה שאוהבים ובוזקים פלפל גרוס.
  1. מוציאים את התבנית מהמקרר, ממקמים את הגבינה בחור שבאמצע, מוסיפים ליד אשכול ענבים וכמה דובדבנים (או פירות אחרים שאוהבים) ואופים בתנור על 180 מעלות בתוכנית טורבו כ-15 דקות עד שהבצק מזהיב יפה

טיפ AEG – לוחצים על כפתור השעון בתנור ה-AEG שלכם, ומכוונים טיימר ל-15 דקות, כך התנור יכבה וצפצף לכם, ותדעו בדיוק מתי הזמן להוציא את התבנית מהתנור.

  1. מחליקים את נייר האפיה מהתבנית ישירות אל מרכז השולחן (ככה – רק נייר), מוסיפים מסביב עוד גבינות טובות ופירות טריים ומגישים

כמה הערות

*אם רוצים אפשר להוסיף נייר נקי נוסף אחד למטה כדי לא ללכלך את השולחן/ או להניח מלמטה פלטת הגשה (אבל חשוב להוציא מהתבנית החמה כדי שלא תמיס ותחמם את הגבינות הטריות שהוספנו)

*אם רוצים שהגבינה תהיה ממש נוזלית בפנים אפשר לאפות על 180 ללא טורבו למשך זמן ארוך יותר  – כ-25 דקות

*מומלץ להגיש מייד בסמוך להכנה. עם זאת, אם צריך, אפשר להכין מראש ולחמם בשנית לפני הגשה כ-10 דקות על 160 מעלות (ללא טורבו)

לערב מוצלח במיוחד, מומלץ למזוג יין טוב ליד ולהזמין חברים שאוהבים 🙂

את המתכון והצילומים יצרה עבורנו טליה הדר מהבלוג EshetStyle