קיש בטטה יפיפה וקל להכנה

מתכון קל להכנה לקיש בטטות וגבינות שהוא גם יפה וגם טעים בטירוף. מכינים אותו בתבנית מושלמת להגשה מהתנור ישירות לשולחן – טעים, בריא והכי בסטייל!

בשיתוף

תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ

לבצק:

 1.5 כוסות קמח
 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
 1/2 כפית מלח
 1 כף חומץ הדרים
 1/4 כוס מי קרח

מילוי:

 2 בטטות סגולות בינוניות בגודל וקוטר אחיד
 2 בטטות כתומות בינוניות בגודל וקוטר אחיד
 250 מ"ל שמנת מתוקה
 75 גרם גבינת רוקפור
 3 ביצים L
 200 מ"ל שמנת חמוצה
 3 כפות קמח
 200 מ"ל שמנת חמוצה
 3 כפות קמח
 100 גרם פרמזן מגורר
 4 בצלים ירוקים קצוצים דק
 כרישה קטנה אחת חתוכה לעיגולים
 כ 10 עלי בזיליקום קצוצים דק
 בצל סגול קטן קצוץ דק
 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
 מלח ופלפל שחור לפי הטעם
 10 גרם חמאה מומסת

אופן הכנה

הבצק:

1. לשמן תבנית פאי בחמאה.
2. במעבד מזון או קערה: לאחד קמח, קוביות חמאה, מלח, חומץ ומים עד לקבלת כדור בצק. לשטח את הכדור לדיסק. לעטוף בניילון נצמד. לצנן במקרר לחצי שעה לפחות.
3. להוציא מהמקרר, לרדד את הבצק לעיגול בעובי של כחצי ס"מ, להעביר לתבנית כך שהבצק מכסה גם את דפנות התבנית. לפזר מעל כ 30 גרם גבינת פרמזן מגוררת. לסדר מעל עיגולי בטטות (ליצור טבעת כתומה, טבעת סגולה ולסירוגין עד לכיסוי מלא של התחתית).
 

למילוי:

1. לקלף את הבטטות.
2. לחתוך 1.5 בטטות סגולות לעיגולים דקים ואחידים, את החצי הנותר לחתוך לקוביות קטנות.
3. לחתוך 1.5 בטטות כתומות לעיגולים דקים ואחידים, את החצי הנותר לחתוך לקוביות קטנות.
4. לאדות את קוביות הבטטות בסלסלת אידוי עד להתרככותן. ( או לבשל בסיר עם מים רותחים עד לריכוך. לסנן את המים היטב)
5. בקערה עמוקה: לערבב לתערובת אחידה: שמנת מתוקה, שמנת חמוצה, רוקפור, ביצים, קמח, 70 גרם גבינת פרמזן. בצל ירוק , כרישה , בצל סגול ק, עלי בזיליקום וקוביות הבטטות. לתבל באגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
6. ליצוק את התערובת לתבנית. לסדר מעל עיגולי בטטות (ליצור טבעת כתומה, טבעת סגולה לסירוגין עד לכיסוי מלא של החלק העליון של הקיש
7. למרוח את הבטטות בחמאה מומסת.
8. לאפות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כשעה אן עד שהמאפה מיוצב. במידה והציפוי מתחיל להשחים, ניתן לכסות בנייר כסף ולהמשיך באפיה. להוציא מהתנור.להגיש חם.