1). לחרוץ את שכבת השומן לאורך ולרוחב (באלכסון)
2). לשמן את הצלי בנדיבות עם שמן זית מכל צדדיו. להמליח ולפלפל בנדיבות את הנתח מכל צדדיו.
3). לעסות את הנתח היטב.
4). לסדר את כל ירקות הצלי בתבנית תנור עמוקה.
5). להוסיף שמן זית, מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם. לערבב היטב. להוסיף רוזמרין טרי וטימין.
6). לחמם תנור ל 235 מעלות, תכנית גריל. כשהתנור מגיע לטמפרטורה הרצויה, יש להניח את הנתח על רשת התנור. להכניס את תבנית הירקות לתנור ואת הצלי שעל הרשת מעל.
7). יש לצלות את הנתח במשך 15 דקות עד ששכבת השומן מקבלת גוון שחום והבשר שינה צבע ו״נסגר״
8). נוריד את טמפרטורת התנור ל 140 מעלות. נעזר במדחום המובנה של התנור. ננעץ את המדחום במרכז הנתח. נכוון לטמפרטורת נתח של 56 מעלות.
9). כשהצלי מגיע לטמפרטורה הרצויה, נוציאו מהתנור (לאחר ששחררנו את המדחום). (זמן צלייה עד להגעה לטמפרטורת הנתח ל 56 מעלות כ 35 דקות – תלוי בגודל הנתח)
10). נניח את הנתח על משטח חיתוך. ניתן לצלי לנוח 10 דקות לפני פריסה.
11). בזמן מנוחת הצלי, נעלה טמפרטורת תנור ל 200 מעלות וניתן לירקות השורש להשחים.
12). כעבור 10 דקות יש להוציא את הירקות ונפרוס את הנתח לפרוסות דקות.
13). בזמן הצלייה, נרתיח בסיר כ 6-8 כוסות מים עם כף מלח גס. נחלוט את פרחי הברוקולי והאפונה למשך מספר דקות. יש לעצור בישול עם מים קרים וקרח. הירקות צריכים להישאר ירוקים ופריכים.
14). מומלץ להגיש את הצלי עם רוטב צ׳ימיצ׳ורי.