פרעצל ביתי קל להכנה של רונית טברון

 

כבר לא צריך לקנות במאפיה! מתכון פשוט, קל וטעים לפרעצל ביתי של רונית טברון. מומלץ להגיש לצד חמאה או חרדל.

מצרכים:

 1 ורבע כוסות מים פושרים
 1 כף שמרים יבשים
 1 כף סוכר
 30 גרם חמאה מומסת
 4 כוסות קמח לבן
 1 כף מחוקה של מלח
 

לאמבט מים:

 6 כוסות מים
 כף מלח גס
3 כפות גדושות של סודה לשתיה
 חלמון ביצה מהול בכף מים
מלח גס לפיזור על הפרצעל

אופן הכנה:

1. בקערת מיקסר לערבב את השמרים הסוכר והמים לתערובת אחידה, להמתין כ 10 דקות עד לתסיסה
2. להוסיף את החמאה המומסת
3. להוסיף את הקמח והמלח
4. עם וו לישה ללוש במיקסר כ 10 דקות
5. לכסות את הקערה במגבת
6. לתת לבצק לנוח בקערה משומנת מכוסה כ 20 דקות
7. לחלק את הבצק ל 10 חתיכות שוות
8. לעצב לכדורים. לרדד לרצועות באורך 50 ס״מ
9. לעצב לצורת פרעצלים
10. לחמם תנור ל 220 מעלות
 
11. להרתיח בסיר מים, לאחר רתיחה להוסיף לאט את הסודה לשתיה והמלח
12. לטבול את הפרעצל אחד אחד ל כ 10 שניות להפוך בזהירות לצד השני לעוד 5 שניות
13. להוציא מהמים, להפטר מעודף נוזלים ובחזרה לנייר האפיה, למרוח בחלמון ביצה
14. לזרות מעל מעט מלח אטלנטי
15. לאפות כ 20 דקות או עד שהפרעצל מקבלים גוון שחום, להוציא מהתנור
16. ⁠להגיש עם חמאה או חרדל