1). לחמם תנור ל 200 מעלות צלזיוס.
2). לערבב את כל חומרי המרינדה. לחמם במיקרו במשך כ 30 שניות או עד להמסת החמאה .לערבב היטב.
3). לרפד תבנית תנור בנייר אפיה. להניח את הנתח מעל. להבריש את הנתח בנוזלי המרינדה, ליצוק מעל את יתר הנוזלים. לפזר שמיר ועירית קצוצה מעל. לסדר את פרוסות הלימון לאורך נתח הסלמון.
4). לאפות כ 15 דקות. בעזרת מזלג לבדוק שבשר הדג נפרד בקלות לאורך פסי השומן שעל הדג. במידת הצורך לאפות עוד 1-2 דקות נוספות.
5). לסדר את האספרגוס במחבת רחבה ועמוקה. למלא במים ומלח לפי הטעם. להביא לרתיחה. לבשל עוד 2-3 דקות נוספות.
6). לשטוף במי ברז להורדת הטמפרטורה להוסיף קרח למים כדי לעצור את הבישול. האספרגוס צריך להישאר פריך וירוק. להגיש את האספרגוס עם רוטב הדג.