פילה סלמון אפוי במרינדת לימון של רונית טברון

מתכון קל להכנה של פילה סלמון אפוי במרינדת לימון, עשיר בריחות וטעמים. מנה מושלמת לאוהבי הדגים ולא רק. מנה חובה בכל ארוחת חג ושבת.

בשיתוף

מרכיבים:

פילה סלמון שלם במשקל 1.2-1.5 ק"ג
 

למרינדה:

50 גרם חמאה
רבע כוס דבש
6-7 שיני שום קצוצות
גרד מלימון גדול
מיץ מלימון גדול
מלח ופלפל (ארבע עונות) גרוס
 

עשבי תיבול:

רבע כוס עירית קצוצה דק
חצי כוס שמיר קצוץ דק
לימון פרוס לעיגולים
זר אספרגוס
1). לחמם תנור ל 200 מעלות צלזיוס.
2). לערבב את כל חומרי המרינדה. לחמם במיקרו במשך כ 30 שניות או עד להמסת החמאה .לערבב היטב.
3). לרפד תבנית תנור בנייר אפיה. להניח את הנתח מעל. להבריש את הנתח בנוזלי המרינדה, ליצוק מעל את יתר הנוזלים. לפזר שמיר ועירית קצוצה מעל. לסדר את פרוסות הלימון לאורך נתח הסלמון.
4). לאפות כ 15 דקות. בעזרת מזלג לבדוק שבשר הדג נפרד בקלות לאורך פסי השומן שעל הדג. במידת הצורך לאפות עוד 1-2 דקות נוספות.
5). לסדר את האספרגוס במחבת רחבה ועמוקה. למלא במים ומלח לפי הטעם. להביא לרתיחה. לבשל עוד 2-3 דקות נוספות.
6). לשטוף במי ברז להורדת הטמפרטורה להוסיף קרח למים כדי לעצור את הבישול. האספרגוס צריך להישאר פריך וירוק. להגיש את האספרגוס עם רוטב הדג.