ארוחה בתבנית פילה דניס וירקות צלויים בזיגוג יין לבן ומרווה

תבנית מושלמת להגשה מהתנור ישירות לשולחן – טעים, בריא והכי בסטייל! 

מתכון-מושלם-לדגים

מרכיבים (תבנית ל-6 סועדים)

2 כרישה (לפרוסות עיגולים. רק החלק הלבן)

כ-20 עגבניות שרי (חצויות לאורכן. רצוי מסוג תמר)

2 שומר (פרוסים לאורכם לשמיניות/פרוסות עבות)

אספרגוס (חבילה. קטומים בתחתית וחתוכים ל-2)

לימון/ליים (פרוס לפרוסות דקיקות, בקליפתו)

5-6 שיני שום קלופות שלמות

צרור מרווה טריה

צרור בזיליקום טרי

6 פילטים של דג דניס (כ-200-300 גרם כל אחד)

לתיבול:

שמן זית בנדיבות (4-5 כפות)

יין לבן/רוזה (כחצי כוס)

מלח ופלפל גרוסים

 

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור על 230 מעלות בתוכנית חימום עליון ותחתון (ללא טורבו)

 

טיפ AEG – לוחצים לחיצה ארוכה על לחצן הטמפרטורה להפעלת פונקציית חימום מהיר (עם הגעת התנור לטמפרטורה הרצויה ישמע צפצוף בודד)

2. חותכים את כל הירקות בהתאם לדרישות (ראו במרכיבים),פורסים את הלימון בקליפתו לפרוסות דקיקות,  מפזרים את שיני השום הקלופות ואת פרוסות הלימון. את האספרגוס קוטמים מעט בתחתית וחותכים ל-2. שומרים בצד בינתיים ולא מכניסים לתבנית.

3. מזלפים שמן זית בנדיבות ואת היין הלבן. מתבלים במלח, ופלפל גרוסים ומפזרים את עלי המרווה והבזיליקום  

4. מכניסים לתנור שחומם מראש (על 230 מעלות) לכ-25 דקות. עד שהירקות מתחילים להיראות צלויים ומתרככים.

5. מוציאים בזהירות (התבנית חמה!) מוסיפים את נתחי הדגים (מפנים להם מקום בין הירקות). מזלפים מעל כל דג שמן זית, ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים עוד כמה עלי מרווה ובזיליקום ישירות על הדגים, מוסיפים את האספרגוס ומחזירים חלק מהירקות המבושלים שיעלו קצת מעל הדגים.

 

6. מחזירים את התבנית לתנור לעוד 10 דקות בלבד (כדי שהדגים יישארו עסיסיים ולא יתייבשו) 

מתכון-מושלם-לדגים

טיפ AEG – לעבודה יעילה במטבח, מומלץ לתזמן את זמן האפיה הדרוש באמצעות לחצן ה"שעון" ולהפעיל טיימר לזמן הרצוי (כך אפשר לנצל את זמן האפיה לדברים אחרים מבלי לחשוש). עם סיום הזמן המוגדר ישמעו צפצופים (שיקראו לכם להוציא מהתנור ולא יתייאשו עד שתגיעו :))

  1. מוציאים מהתנור, שולפים בזהירות את העלים שהשחירו ומחליפים בעלי מרווה ובזיליקום רעננים לקישוט

מגישים בתיאבון!

*שאריות ניתן לאחסן בכלי סגור עד יומיים ולחמם כ-10 דקות בתנור מחומם מראש על 160 מעלות (בתוכנת חימום רגילה למעלה ולמטה)

את המתכון והצילומים יצרה עבורנו טליה הדר מהבלוג Eshetstyle