מתכון קל להכנה לפבלובה ותותים של רונית טברון

מחפשים את הקינוח המושלם לארוחת החג? מתכון לקינוח חגיגי,יפה והכי טעים שיש של פלובה ותותים

בשיתוף

מרכיבים:

מרנג:

 5 חלבונים L
 כוס סוכר
 1/8 כפית מלח
 כף חומץ
 כפית תמצית וניל
 5 כפות קורנפלור
 

קצפת:

 500 מ"ל שמנת מתוקה
 2 כפות סוכר
 כפית מחית וניל
 פירות עונה: 750 גרם תות שדה טרי לקישוט
 נענע טריה להגשה
 

רוטב תותים:

 250 גרם תות שדה
 3 כפות סוכר
1. להפריד את החלבונים.
2. בקערת מיקסר: להקציף את החלבונים במהירות גבוהה. להוסיף מלח, כשהקצף נעשה אוורירי ובהיר להוסיף סוכר. להקציף מספר דקות עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
3. להוריד מהירות, להוסיף חומץ, תמצית וניל וקורנפלור :כף אחר כף עד להטמעה מלאה לקבלת קצף יציב, קשה, לבן ומבריק.
4. להניח נייר אפיה על תבנית אפיה סטנדרטית של התנור, לערום את המרנג במרכז התבנית, לעצב בצורת קערה עגולה. מומלץ להיעזר בספטולה לקבלת הצורה הרצוייה.
5. לחמם תנור ל 90 מעלות צלזיוס, לאפות במשך שעתיים וחצי עד לייבוש המרנג. להשאיר בתנור עד לקירור מוחלט (כ 3 שעות)
6. כשהמרנג קר , להעביר לצלחת הגשה.
7. להקציף שמנת מתוקה עם סוכר ומחית וניל לקצף קשה ויציב. למרוח את הקרם על המרנג, לקשט בתות שדה טרי
8. לרוטב תותים: בשייקר או מעבד מזון, לרסק 250 גרם תותים עם 3 כפות סוכר, לסנן. ליצוק מהרוטב בזמן הגשה.