איך מכינים?
לפני שמתחילים לאפות מפעילים את התנור על תוכנית ה steambake תוכנית הטורבו האקטיבי שמוסיפה אדים, בטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס.
- משרים את הצימוקים במים רותחים למשך חמש עשרה דקות ולאחר מכן מסננים.
- את התפוחים שמים בקערה ומשרים אותם במיץ התפוזים.
- בקערה נפרשת מערבבים את שני סוגי הקמחים, השקדים אבקת האפיה סודה לשתייה והתבלינים
- מקציפים ביחד למשך שלוש דקות את הסוכר וזמן הזית עד שהחומרים מתאחדים היטב.
- מוסיפים את הביצים להקצפה וממשיכים להקציף עד שהתערובת תופחת מעט
- יוצרים גומה בתוך הקערה שמכילה את המרכיבים היבשים ומעבירים את המרכיבים הרטובים מתוך המיקסר לגומחה ומערבבים עד שהכל מתערבב היטב.
- מסננים את התפוחים ממיץ התפוזים ומערבבים לתוך התערובת. את הצימוקים המושרים לוקחים ביחד עם כוס אחת מהמים שבהם הושרו ומערבבים גם כן לתוך התערובת.
- העוגה מתאימה לתבנית בקוטר 22 ס"מ- יש לשמן אותה ולרפד בנייר אפייה. זמן האפייה הוא כארבעים דקות- כאשר קיסם שמכניסים לעוגה יוצא לח.
הצעת הגשה:
בסיר קטן מחממים ארבע כפות של דבש ביחד עם שני עלי תימין טריים וקליפה מגוררת מליים אחד. לפני ההגשה מזלפים על העוגה ומגישים.