מתכון לעוגת שכבות וקרם פאדג׳ שוקולד של רונית טברון
עוגת שוקולד שכבות מרשימה וקלה להכנה עם ציפוי פאדג' שוקולד הכי טעים שיש!
בשיתוף
מרכיבים (לעוגה קוטר 20 ס"מ)
2.5 כוסות קמח
2 כפיות א.אפיה
1 3/4 כוסות סוכר
1/2 כפית מלח
1 כפית סודה לשתיה
1/2 כוס קקאו
2/3 כוס שמן צמחי
1 כפית תמצית וניל איכותית
3 ביצים
גביע שמנת חמוצה 9%
1 כוס קפה חם
לציפוי:
300 גרם חמאה
400 גרם שוקולד מריר 60%
1/3 כוס קקאו
1 כוס שמנת מתוקה
1 1/4 כוס אבקת סוכר
1/2 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
לעוגה:
לחמם תנור ל 180 מעלות, להכין 2 תבניות אפיה קפיץ 20 ס"מ עם נייר אפייה בתחתית.
בקערה גדולה לערבב לתערובת אחידה את החומרים היבשים: קמח, קקאו אבקת אפיה, סודה לשתיה ומלח.להוסיף שמנת חמוצה, שמן, תמצית וניל וביצים. להוסיף את הקפה החם עד לקבלת בלילה אחידה.
לחלק את הבלילה לשניים. לצוק לתבניות. לאפות כ 30 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
לצנן לחלוטין.
לפאדג':
בסיר על להבה נמוכה לערבב חמאה, שמנת מתוקה, שוקולד מריר, קקאו, אבקת סוכר תמצית וניל ומלח
לערבב כל הזמן עד שכל הרכיבים נמסו עד לקבלת תערובת אחידה ומבריקה.
להעביר לקערה. לכסות בניילון נצמד צמוד לפני השטח של השוקולד למניעת היווצרות של קרום. לצנן בטמפרטורת חדר למשך 30 דקות. להעביר למקרר למשך שעתיים.
הרכבה:
על צלחת הגשה נניח את העוגה הראשונה.
נמרח עליה כ 1/3 מהשוקולד וניישר את הפאד'ג.
נניח מעל את העוגה השניה, נצפה את הדפנות ב 1/3 נוסף ואת החלק העליון ב 1/3 הנותר, נעזר בספטולה ליצירת גלים.