נתח סלמון שלם בתנור במרינדה נפלאה עם קראסט של עשבי תיבול ופיסטוקים מנה חגיגית ומושלמת באפס מאמץ

אנחנו יודעים שבארוחת חג אתם מחפשים מנות מרשימות וטעימות עם מינימום של הכנות,

אז הסלמון הזה – הוא בדיוק זה!

 

מכניסים אותו לשחות במרינדה ערב קודם לספיגת כל הטעמים, שוכחים ממנו (ומתפנים לכל יתר ההכנות) וכשמגיע הזמן, מכניסים אותו לעשרים דקות לתנור ומגישים מהתנור ישירות למרכז השולחן – ככה פשוט והכי בסטייל!

 

מרכיבים (לנתח של קילו, כ- 5-6 מנות)

פילה סלמון טרי עם העור – נתח שלם של קילו

 

למרינדה

חצי כוס דבש

שליש כוס שמן זית

2 כפות שמן שומשום

4 שיני שום שלמות

חצי פלפל צילי קצוץ

2 ענפי טימין, 2 ענפי מרווה

כפית גרידת לימון

-אפשרות – כפית גרידת תפוז

הכנה

 

1 מערבבים את כל רכיבי המרינדה בתוך התבנית (זו שתיכנס לתנור וגם תשמש להגשה)

  1. מכניסים פנימה את נתח הדג כשהעור כלפי מעלה

מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכ-4 שעות לפחות או למשך הלילה

 

תוספת למרינדה (רק לפני הכנסה לתנור)

חצי כוס מיץ מלימון טרי

חצי כוס מיץ מתפוז טרי (אפשרות)

פרוסות מחצי לימון

-אפשרות – פרוסות מחצי תפוז

לקראסט

חצי כוס פיסטוק קצוץ

ענף מרווה טרי קצוץ

ענף טימין טרי קצוץ

כפית מלח גרוס

חצי כפית פלפל גרוס

2 כפות שמן זית

-אפשרות – רבע כוס פירורי פנקו או פירורי מצה

טיפ AEG

מדליקים תנור לחימום על 200 מעלות ולוחצים לחיצה ארוכה על כפתור המעלות להפעלת חימום מהיר. ברגע שהתנור יגיע למעלות הרצויות ישמע צפצוף

  1. קוצצים את כל רכיבי הקראסט ומערבבים היטב יחד עם שמן הזית
  2. מוציאים מהמקרר, הופכים את הדג, דוחפים מתחתיו את פרוסות הלימון (והתפוז אם רוצים)
  3. מסדרים את שכבת הקראסט מעל הדג ולוחצים קלות עם היד, מוסיפים מלח ופלל גרוסים ומניחים בתבנית ענף שלם של טימין וענף שלם של מרווה

מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות (ללא טורבו) לכ-20 דקות

טיפ AEG

מתזמנים את התנור לסיום כעבור 20 דקות בעזרת לחצן השעון. בתום זמן הבישול שהוגדר התנור יכבה אוטומטית וישמע צפצוף

 

שיהיה לכם חג שמח וטעים!

 

את המתכון והצילומים יצרה עבורנו טליה הדר מהבלוג EshetStyle