סלט קפרזה אנטיפסטי
הסלט המושלם לאירוח בחודשי הקיץ
כך שדרגנו את סלט הקפרזה הקלאסי – שילבנו בין ירקות בתנור לצד ירקות רעננים
והתוצאה – סלט מדהים שאי אפשר להפסיק לאכול!
מרכיבים (סלט ל-4)
לפרוסות החציל – 2 כפות שמן זית, מעט מלח גרוס
לצליית העגבניות, הזוקיני והשום – 2-3 כפות שמן זית, מלח ופלפל גרוסים
טיפ AEG – לוחצים לחיצה ארוכה על לחצן הטמפרטורה להפעלת פונקציית חימום מהיר (עם הגעת התנור לטמפרטורה הרצויה ישמע צפצוף בודד)
טיפ AEG – אפיה בתוכנית טורבו מפזרת את החום בצורה טובה בתנור ומאפשרת להכין מספר דבר בו זמנית. תוכנית טורבו בשילוב גריל עליון מאפשרת לנו בנוסף צליית גריל מושלמת במקביל לאפיה רגילה ביתר התנור
אופים כ-30 דקות
טיפ AEG – לעבודה יעילה במטבח, מומלץ לתזמן את זמן האפיה הדרוש באמצעות לחצן ה"שעון" ולהפעיל טיימר ל-30 דקות (כך אפשר לנצל את זמן האפיה לדברים אחרים מבלי לחשוש). עם סיום הזמן המוגדר ישמעו צפצופים (שיקראו לכם להוציא מהתנור ולא יתייאשו עד שתגיעו :))
7. הרכבת הסלט – בקערת הגשה רחבה – מניחים את מרכיבי הסלט לסירוגין (עלי רוקט, בזיליקום, עגבניות צלויות, חצאי עגבניות טריות, זוקיני צלוי, שיניי שום) אם רוצים מוסיפים גם סהרונים דקיקים של בצל סגול.
את גבינת המוצרלה קורעים ביד לחתיכות קטנות ומפזרים.
מזלפים מעל הכל את השמן זית והבלסמי ומתבלים במלח ופלפל גרוסים. מוסיפים את שברי האגוזים מלמעלה ועוד עלי בזיליקום
מגישים בתיאבון!
*אפשר להכין את הירקות הצלויים מראש ולשמור בכלי סגור (עד יומיים במקרר ועד כ-5 שעות בטמפרטורת החדר)
את המתכון והצילומים יצרה עבורנו טליה הדר מהבלוג EshetStyle