איך מכינים את המנה?
בשלב הראשון:
מפעילים תנור על מצב של טורבו בתוספת אדים בטמפרטורה של 140 מעלות. את פרוסות הדלעת מניחי בתבנית ומרככים בבישול של 20 דקות בלבד.
בשלב השני:
מכינים את הרוטב. בסיר מרתיחים ביחד אתהמירין, הסאקה/יין לבן השום והג'ינג'ר. לאחר הרתיחה מבשלים כחמש דקות לאידוי מלא של האלכוהול. מסננים ומרתיחים בשנית. מוסיפים את הסוכר ומערבבים היטב עד המסה מלאה. לאחר מכן מוסיפים את ממרח המיסו, מערבבים היטב ומסירים מהאש. יש לשמור חמים!
בשלב השלישי:
מכינים את הסלסה. את כל רכיבי הסלסה לא כולל הבוטנים טוחנים במעבד מזון בפולסים עד לקבלת מרקם גרגירי. בשלב זה מוסיפים את הבוטנים, ממשיכים לטחון ומתבלים.
בשלב הרביעי:
את השמנים שמים במחבת על הכיריים ומחממים על חום גבוה- צורבים עליו את פרוסות הדלעת שלוש דקות מכל צד ומגידים עם הרוטב והסלסה. מומלץ לפזר מעל בוטנים קצוצים להגשה.
היתרון הגדול? שהכיריים אינדוקציה מאפשרות לא רק שליטה מדויקת בטמפרטורה של הבישול מההתחלה ועד הסוף- הניקיון לאחר הבישול הוא קל ופשוט. נהדר!