בשיתוף מגזין "השולחן"

מתכון נהדר סביצ'ה ותאנים צלויות על ברוסקטה של שף אודי ברקן

כל מי שמבשל יודע שלא פחות מחומרי הגלם- ישנה חשיבות גדולה מאוד לכלי הבישול וכמובן לתנור ולכיריים שמשתמשים בהם. שיטת הבישול שבוחרים למתכון מסוים יכולה לעשות הבדל של עולם ומלואו בזמן ובאיכות הבישול ולכן חשוב לבחור נכון!

את המתכון הבא מומלץ לבשל על כיריים אינדוקציה של חברת AEG מדגם IAE84850FB. אם כבר שאלתם… -כיריים שמאפשרות בישול באופן הכי מדויק שאפשר- כולל תזמון הבישול ודיוק הלהבה. העובדה שהן גם מעוצבות בצורה כל יפה ואלגנטית הוא פלוס לצילום מהמם של המנה שהכנתם 😊

רשימת החומרים שצריך לצורך הכנת המתכון:

לצורך הכנת הברוסקטה והתאנים הצלויות:

  • שש פרוסות לחם- ההמלצה היא לחם מסוג כפרי או מסוג קסטן
  • עשר תאנים טריות, פרוסות
  • עלי טימין משני ענפים
  • שמן זית

 

לצורך הכנת הסביצ'ה:

  • שלוש מאות גרם של פילה דג לבן. יש לנקות את הדג מעור ועצמות ולחתוך אותו לקוביות בגודל של 1 סמ"ר וחצי.
  • חצי בצל סגול- לקצוץ אותו דק
  • פלפל חריף אדום- לקצוץ אותו דק
  • כוסברה (חופן עלים יספיק)
  • מיץ וקליפה מגוררת מליים אחד
  • כפית אחת של מלח
  • כף אחת של רוטב דגים
  • שתי כפות רכז של רימונים
  • שלוש כפות שקדים- במידה ואינם קצוצים יש לקצוץ אותם
  • שמן זית

 

להגשה- מלח גס (אטלנטי) ויוגורט יווני

שלבי ההכנה של המתכון:

השלב הראשון- הכנת הברוסקטה:

לצורך מתכון זה יש להשתמש במחבת פסים או פלנצ'ה (שמתאימה גם היא לבישול בכיריים אינדוקציה)

  1. למרוח את הלחם הפרוס בשמן זית
  2. לקלות את הלחם על מחבת לוהטת כשתי דקות מכל צד

השלב השני- הכנת התאנים הצלויות:

גם בשלב זה מומלץ להשתמש באותו מחבת או בפלנצ'ה.

  1. לערבב את התאנים הפרוסות עם עלי הטימין ושמן זית
  2. לצלות את התאנים על גבי המחבת/ פלנצ'ה הלוהטת כשלושים שניות.

השלב השלישי- הכנת הסביצ'ה והגשה:

  1. מערבבים היטב את כל חומרי הסביצ'ה ביחד
  2. למרוח על כל ברוסקטה יוגורט
  3. מעל שכבת היוגורט לפזר שכבת תאנים צלויות
  4. מעל שכבת התאנים לפזר שכבה של סביצ'ה ומעל לפזר מלח

השלב האחרון והשווה ביותר- בתיאבון!