מרק עגבניות קרמי, מעט פיקנטי, עם טעמים עמוקים של ירקות צלויים בתנור מוגש בסטייל לצד מקלות באגט שום קראנצ'יים שאי אפשר להפסיק לטבול בפנים

עוד לא החלטנו אם אנחנו באיטליה או בספרד – מוזמנים להכריע בעצמכם

 

מרכיבים (לכ-8 מנות)

לצליה בתבנית

  • 10-12 עגבניות מגי/תמר חצויות
  • 10-15 עגבניות שרי מסוג תמר
  • 2 ראש שום (אחד למקלות הבאגט)
  • 1 בצל סגול
  • 1 בצל לבן
  • 1 גמבה גדולה
  • 1 פלפל ירוק חריף קטן (בשלמותו)
  • 3 כפות שמן זית
  • כפית מלח גרוס
  • חצי כפית פלפל גרוס

מוסיפים לסיר (לאחר האפיה)

  • 1 ליטר מים
  • כ 10 רבעי ארטישוק צלויים בשמן (ללא השמן)
  • כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית

מוסיפים לסיר לאחר הבישול (לפי טחינה)

  • ¼ עד ⅓ כוס שמנת מתוקה/קרם קוקוס (לפי המרקם שרוצים)
  • כף חומץ בלסמי מצומצם
  • חופן עלי בזיליקום טריים

למקלות באגט שום קראנציים

  • באגט
  • שמן זית
  • מלח פלפל גרוסים

הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות בתוכנת טורבו

טיפ AEG – לוחצים לחיצה ארוכה על כפתור הטמפרטורה כדי להפעיל את תוכנית החימום המהיר.

עם הגעת התנור לטמפרטורה הרצויה, ישמע צפצוף

  1. חותכים את עגבניות המגי לחצאים (עם הקליפה), את הבצלים לשמיניות, את ראשי השום קוטמים מעט למעלה, את הגמבה מקלפים עם קולפן ואז חותכים לרצועות רחבות (מסירים גרעינים ואת החלק הלבן הפנימי), את הפלפל החריף ועגבניות השרי מניחים בתבנית בשלמותם
  2. מזלפים שמן זית, מלח פלפל
  3. מכניסים לתנור לחצי שעה 40 דקות. לבעבוע וריכוך מלא.

טיפ AEG – לוחצים על כפתור השעון ומכוונים טיימר ל-35 דקות. בתום הזמן ישמע צפצוף שיזכיר לכם להוציא את התבנית מהתנור (או להחליט שאתם רוצים 5 דקות נוספות, בהתאם למצב הירקות)

5. מפעילים שוב את התנור על 200 בטורבו (שיחכה לנו חם)

6. מוציאים ומעבירים לתוך סיר כולל כל הנוזלים. את הפלפל החריף מקלפים לפני ומוציאים גרעינים. את ראשי השום – ראש אחד מוחצים החוצה את תכולת השיניים מהקליפה ומוסיפים לסיר. את ראש השום השני שומרים בצד.

7. מוסיפים לסיר גם את כל הנוזלים שהצטברו בתבנית. מוסיפים מלח, פלפל, שמן זית ואת הארטישוק, סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה.

מכינים את מקלות הבאגט-שום

  1. בינתיים חותכים חצי באגט לאורכו למקלות עבים, מברישים בשמן זית, ומורחים עליהם את תכולת ראש השום השני. זורים מלח פלפל
  2. מכניסים לתנור שנשאר חם על 200 מעלות בטורבו, ל 10 דקות

טיפ AEG – מפעילים שוב את הטיימר על-ידי לחיצה על כפתור השעון ומכוונים ל-10 דקות

  1. חוזרים לסיר. עם הרתיחה מנמיכים את האש מבשלים כ- 10 דקות. מורידים מהאש.
  2. מוסיפים את עלי הבזיליקום, הבלסמי המצומצם והשמנת (אם רוצים) וטוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת מרקם קרמי
  3. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך עם מלח, פלפל או נגיעה של סוכר
  4. מעבירים לקעריות הגשה, מוסיפים לקישוט נגיעה של שמנת/קרם קוקוס, פלפל גרוס ועלה בזיליקום טרי ומגישים לצד מקלות הבאגט.

 

*מומלץ (מאוד) לטבול את הבאגט במרק לפני כל ביס – זה ביס גן עדן!

 בתיאבון!

את התוכן, המתכון, הצילומים והסטיילינג יצרה עבורנו טליה הדר מהבלוג EshetStyle