מנה עיקרית מושלמת

מנה קלאסית, מרשימה וטעימה לארוחת חג ולכל השנה, 

נתח פילה שלם שצורבים במחבת לוהטת ומעבירים לתנור עד למידת העשייה האהובה עליכם, 

אח"כ פורסים ומגישים לצד ירקות שורש צלויים וטעימים

 

מרכיבים (מנה לכ-5 סועדים)

נתח פילה בקר שלם במשקל 800 גרם עד קילו

כ-30 תפוחוני אדמה קטנים (2 חבילות של תפוחי אדמה למיקרו)

5 גזרים צבעוניים

5-6 בצלי שאלוט

5-6 מיני שום ירוק (או כ-7 שיני שום רגילות קלופות)

4-5 ענפי רוזמרין טרי

4-5 ענפי טימין טרי

 

לתיבול תבנית הירקות

3-4 כפות שמן זית

2 כפות רכז רימונים/סילאן

מלח ופלפל גרוסים 

 

למרינדת החרדל

כף חרדל דיז'ון חריף חלק

כף חרדל דיז'ון חריף גרגירים

2 כפות רכז רימונים/סילאן

1 כף שמן זית

הוראות הכנה

  1. מעשים את נתח הפילה במעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל גרוסים
  2. מערבבים את כל מרכיבי מרינדת החרדל ומברישים את הפילה הייטב, מכל צדדים
  3. מניחים מעל הפילה 2 ענפי רוזמרין ו-2 ענפי טימין וקושרים אותם אליו עם חוט שפגט ב"קשירת רשת" בשר מסורתית של כל הנתח (לשים לב לא לקשור חזק מידי, כדי לא לקרוע את הבשר) מניחים את הפילה בצד למנוחה של 10-20 דקות
  1. את תפוחי האדמה, חוצים לחצי בקליפתם ומבשלים כ-20 דקות מהרתיחה בסיר עם מים או כמה דקות במיקרו בהתאם להוראות שעל האריזה, לריכוך קל (עד שאפשר לתקוע סכין)
  2. את הגזרים שוטפים היטב בקליפתם וחוצים לכל אורכם לחצי או רבעים (בהתאם לעובי הגזר). את השאלוט חוצים לחצאים/רבעים לאורכם, ואת השומים הקטנים חוצים ל-2 לרוחבם (או משתמשים בשיני שום רגיל, שלמות, קלופות)
  3. מניחים את כל הירקות בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה, מזלפים, שמן זית, רכז רימונים מלח ופלפל, ומוסיפים את יתרת מרינדת החרדל שנותרה מהפילה.
  4. מערבבים היטב עם הידיים ומשטחים לשכבה אחת בתבנית. מוסיפים את ענפי הרוזמרין והטימין ואופים בתנור, על 230 מעלות, כחצי שעה עד להשחמה יפה. מוציאים ושומרים בצד.
  1. בינתיים מלהטים מחבת ברזל, עם 3 כפות שמן זית וצורבים את נתח הפילה מכל הצדדים כדקה מכל צד (לקבלת "קראסט" שחום יפה). מוציאים ומניחים בצד למנוחה וצינון
  2. כעבור 10 דקות של צינון, מניחים את הפילה על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה אופים את הנתח על 230 מעלות כ-10 דקות (לקבלת נתח אדום מבפנים או כ-12-15 דקות אם רוצים אותו עשוי יותר)

 

טיפ AEG – מומלץ להשתמש במד חום הטמפרטורה שמגיע עם התנור ולכוון את הטמפרטורה בהתאם למידת העשייה הרצויה (50 לקבלת נתח אדום מבפנים, 55 לקבלת נתח ורדרד (כמו בתמונה)ברגע שפנים הנתח מגיע לטמפרטורה הרצויה, התנור יצפצף ויכבה אוטומטית

*את המדחום יש לנעוץ בצורה אלכסונית שטוחה, במרכז הנתח ולשים לב שהקצה שלו לא יוצא מהצד השני

  1. מוציאים את התבנית, נותנים לנתח לנוח כמה דקות, פורסים בעובי הרצוי, ומגישים לצד הירקות

טיפים פרקטיים לאירוח

*יתן להכין את תבנית הירקות מראש ורק לחמם על 170-180 מעלות כ-10 דקות לפני הגשה

*ניתן להכין את הנתח מראש עד לתום שלב הצריבה במחבת. את החלק האחרון בתנור, מומלץ לעשות רק בסמוך להגשה

*אם רוצים להכין מראש ולקבל נתח אדום מבפנים, כדאי לחמם את מד החום לטמפרטורה נמוכה בכ-4 מעלות מהטמפרטורה הרצויה

את המתכון והצילומים יצרה עבורנו טליה הדר מהבלוג EshetStyle