מנה עיקרית מושלמת
מנה קלאסית, מרשימה וטעימה לארוחת חג ולכל השנה,
נתח פילה שלם שצורבים במחבת לוהטת ומעבירים לתנור עד למידת העשייה האהובה עליכם,
אח"כ פורסים ומגישים לצד ירקות שורש צלויים וטעימים
נתח פילה בקר שלם במשקל 800 גרם עד קילו
כ-30 תפוחוני אדמה קטנים (2 חבילות של תפוחי אדמה למיקרו)
5 גזרים צבעוניים
5-6 בצלי שאלוט
5-6 מיני שום ירוק (או כ-7 שיני שום רגילות קלופות)
4-5 ענפי רוזמרין טרי
4-5 ענפי טימין טרי
לתיבול תבנית הירקות
3-4 כפות שמן זית
2 כפות רכז רימונים/סילאן
מלח ופלפל גרוסים
כף חרדל דיז'ון חריף חלק
כף חרדל דיז'ון חריף גרגירים
2 כפות רכז רימונים/סילאן
1 כף שמן זית
הוראות הכנה
טיפ AEG – מומלץ להשתמש במד חום הטמפרטורה שמגיע עם התנור ולכוון את הטמפרטורה בהתאם למידת העשייה הרצויה (50 לקבלת נתח אדום מבפנים, 55 לקבלת נתח ורדרד (כמו בתמונה)ברגע שפנים הנתח מגיע לטמפרטורה הרצויה, התנור יצפצף ויכבה אוטומטית
*את המדחום יש לנעוץ בצורה אלכסונית שטוחה, במרכז הנתח ולשים לב שהקצה שלו לא יוצא מהצד השני
טיפים פרקטיים לאירוח
*יתן להכין את תבנית הירקות מראש ורק לחמם על 170-180 מעלות כ-10 דקות לפני הגשה
*ניתן להכין את הנתח מראש עד לתום שלב הצריבה במחבת. את החלק האחרון בתנור, מומלץ לעשות רק בסמוך להגשה
*אם רוצים להכין מראש ולקבל נתח אדום מבפנים, כדאי לחמם את מד החום לטמפרטורה נמוכה בכ-4 מעלות מהטמפרטורה הרצויה
את המתכון והצילומים יצרה עבורנו טליה הדר מהבלוג EshetStyle