לחם עשבי תיבול נתלש במילוי חמאת שום וגבינות

 

מתכון של רונית תברון ללחם עשבי תיבול נתלש רך ואוורירי במילוי חמאת שום וגבינות. כמה שזה טעים!

מרכיבים

 
לבצק:
 2/3 כוס חלב פושר
 כף סוכר
 כף שמרים יבשים
 2 1/2 כוסות קמח
 כפית אבקת שום
 כף עלי רוזמרין קצוצים
 כפית מלח
 ביצה
 2 כפות שמן זית
 
לחמאת שום ועשבי תיבול:
 70 גרם חמאה רכה
 3 שיני שום קצוצות
 כפית עלי קורנית
 כפית עלי רוזמרין קצוצים
 מעט עלי פטרוזיליה
 כפית עלי בזיליקום טרי קצוץ
 
למילוי:
 50 גרם גבינת מוצרלה
 25 גרם פרמזן
 חלמון ביצה מהול בכפית מים להברשה

אופן הכנה

לבצק:
1. בקערת מיקסר לערבב את החלב סוכר והשמרים עד לאתחול תסיסה
2. להוסיף את הקמח, אבקת שום, עלי רוזמרין קצוצים, מלח ביצה והשמן.
3. ללוש כ 7 דקות.
לחמאת שום:
לערבב את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.

להרכבה:
1. על משטח מקומח לרדד את הבצק למלבן בגודל של כ 30×40 ס״מ
2. למרוח את חמאת השום על הבצק
3. לפזר מעל את גבינת המוצרלה והפרמזן
4. עם רולר פיצה לחתוך את הבצק לריבועים.
5. לשמן תבנית מלבנית.
6. להניח מעל רצועת נייר אפיה
7. להניח מספר ריבועי הבצק אחד על גבי השני, להניח בתבנית.
8. להבריש את ריבועי הבצק בחלמון ביצה מהול בכפית מים
9. להתפיח עד להכפלת נפח.
10. לאפות בתנור שחומם מראש ל 170 מעלות כ 40 – 35 דקות או עד שהמאפה שחום זהוב
11. להוציא מהתבנית להגיש פושר