1. נשטוף את הכרוב היטב. נקלף עלים חיצוניים. עם סכין חדה, נסיר את הליבה.
2. נמלא סיר עמוק במים – נכניס לתוכו את הכרוב, נביא לרתיחה, נבשל כ -40 30 – דקות – עד לריכוך. בהדרגה ובזהירות נפריד ונוציא את עלי הכרוב. נצנן במי ברז.
3. עם סכין חדה נסיר את מרכז העלה ונחצה אותו לשניים. (נשמור את מרכז העלה והעלים הפניים של הכרוב) בקערה עמוקה נערבב את חומרי המלית .
4. נניח כפית אורז בבסיס העלה .נקפל את דפנות העלה כלפי פנים נגלגל. נחזור על הפעולה עם כל העלים. בתחתית סיר רחב ועמוק, נפזר את מרכזי העלים שהסרנו, נסדר מעל פרוסות עגבניה, כרוב ממולא במעגלים. מעליהם נניח פרוסות עגבניה ואת השכבה השניה של כרובים ממולאים.
5. נתבל בעלי נענע, פטרוזיליה,שום קצוץ, מקל קינמון, מלח לפי הטעם, שמן זית , מיץ סחוט מלימון בינוני, מים רותחים ונענע מיובשת.
6. נביא לרתיחה, ננמיך להבה. נבשל כשעה ורבע – או עד שהאורז ועלי הכרוב רכים. תוך כדי בישול נבדוק שיש מספיק נוזלים עד לגובה הכרובים. במידת הצורך, נתקן תיבול.
7. נחמם תנור ל 220 מעלות, תוכנית גריל . נכבה את האש, נפתח מכסה. נעביר לתנור להשחמה וקירמול במשך כ 7-10 דקות.