כרובית בתנור עם טחינה של רונית טברון

מתכון קל להכנה של כרובית בתנור מתובלת ברוטב עשיר בטעמים. כרובית קריספית, טעימה בשילוב המושלם עם טחינה מעל.

בשיתוף

מרכיבים

ראש כרובית
500 גרם עגבניות שרי צבעוניות
שני ראשי שום חצויים
 

לרוטב:

רבע כוס שמן זית
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
4 שיני שום קצוצות
גרד קליפת לימון אחד
3-4 כפות אבקת שקדים + כף נוספת לצפוי
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
כפית סומק
רבע כוס מיץ לימון
 

לטחינה:

כוס טחינה גולמית
2 שיני שום קצוצות דק
מיץ מחצי לימון
2/3 כוס מים
רבע כוס פטרוזיליה קצוצה דק
מלח לפי הטעם
 

אופן הכנה

כרובית:

1). שוטפים את הכרובית היטב.
2). ממלאים סיר גדול במים עד למחצית הנפח עם כף מלח גס. מרתיחים.
3). מבשלים את הכרובית במשך 5-7 דקות על צד אחד, הופכים וממשיכים לבשל כ 5-7 דקות נוספות.
4). מחממים תנור ל 220 מעלות – תכנית צלייה.
5). מערבבים את כל חומרי הרוטב לתערובת אחידה, מכניסים את הכרובית לתבנית, מורחים את הכרובית בחומרי הרוטב מכל הצדדים. מפזרים מעל כף אבקת שקדים נוספת.
6). מסדרים מסביב לכרובית עגבניות שרי וראשי שום חצויים.
7). אופים כ -15 10 דקות בחום של 220 מעלות עד שהכרובית שחומה – זהובה. מנמיכים טמפרטורה ל 200 מעלות. ממשיכים לאפות כ 30 דקות נוספות. והכרובית משחימה מכל הצדדים.
 

טחינה:

מערבבים את כל החומרים לתעורבת אחידה – ניתן להוסיף מים / טחינה עד לקבלת מידת הסמיכות שאוהבים.
 

הרכבה:

להוציא את הכרובית מהתנור, לפרוס, להגיש עם עגבניות צלויות, שום ורוטב טחינה.