טאקו דג מפורק עם סלט כרוב ומנגו בסגנון אסייתי

מנה כיפית וקלילה לימי הקיץ החמים

 

מרכיבים ל-8 מנות

לדג בתנור 

4 פילטים של דג דניס/לברק, עם העור

לימון/ליים לפרוסות

2 מקלות למון גראס טרי

2-3 ענפי בזיליקום טרי

4 שיני שום

פלפל צילי לטבעות אלכסוניות

4 ענפי בצל ירוק

2 כפות שמן זית

1 כף שמן שומשום

2 כפות טריאקי נוזלי

 

לסלט

רבע כרוב לבן לרצועות דקיקות

רבע כרוב סגול לרצועות דקיקות

מנגו לרצועות דקות (אפשר גם בנפרד)

שומשום שחור – 3 כפות 

לרוטב

מיץ לימון – 3 כפות

שמן שומשום – כף

דבש – כפית

סויה – כף

 

תוספות להגשה – להרכבת המנה

חצי פלפל צ'ילי – לטבעות אלכסוניות

חופן עלי כוסברה טריה

חופן עלי בזיליקום טרי

חופן עלי נענע טריים

1 ענף בצל ירוק לטבעות אלכסוניות

למטבל חמאת בוטנים

3 כפות חמאת בוטנים

כף סויה

כף דבש

3 כפות מיץ לימון/ליים

3 כמות מים

 

לטאקו

8 טורטיות קטנות

2 כפות שמן שומשום

כף שמן צמחי

 

הוראות הכנה

הכנת הטאקו

  1. מברישים 8 טורטיות בתערובת השמנים משני הצדדים
  2. מושכים את רשת התנור (כשהיא על המסילה) מקערים את הטורטיות משחילים אותך בתוך שלבי הרשת עם הפנים למטה (כך שבאמצע כל טורטיה יש שני פסי רשת) 

טיפ AEG – ממקמים את הרשת על המסילה הנשלפת – כך אפשר לעבוד בנוחות עם שתי ידיים ולמקם את הטורטיות בין השלבים בהתאן להנחיות. הקפידו לא לחמם את הרשת מראש!

_________

3. מפעילים את התנור על 200 מעלות (חימום למעלה ולמטה) ואופים 10 דקות (או דקה שתיים יותר – בהתאם להשחמה הרצויה). מניחים לצינון והתקשות

 

*בכדי שהטורטיות ישארו פתוחות ולא יסגרו עד לשלב ההתקשות, אפשר להכניס חתיכת נייר אלומיניום מקומט בתוך כל טורטיה שתשמור על מפתח

____________

טיפ AEG – לוחצים לחיצה ארוכה על כפתור הטמפרטורה לחימום מהיר של התנור, לאחר שמיקמנו את הטורטיות בין שלבי הרשת. 

 

*זמן האפיה של 10 דקות, לוקח בחשבון שהתנור לא חומם מראש, ושהופעל מנגנון החימום המהיר

 

הכנת הדג

מחממים תנור על 200 מעלות (חימום למעלה ולמטה). 

אם מכינים את הדג מייד בסמוך להכנת הטאקו – התנור כבר חם בדיוק בטמפרטורה הרצויה

  1. פורסים את הליים/הלימון לפרוסות עגולות דקות ואת הפלפל צ'ילי לפרוסות אלכסוניות
  2. את מקלות הלמון גראס, דופקים חזק לפציעה (כך יוצאים כל הטעמים והארומה) וחותכים כל מקל לשניים
  3. פותחים נייר אפיה, מזלפים עליו ישירות מעט שמן זית, מסדרים 2 פרוסות ליים/לימון, כמה עלי בזיליקום, חצי מקל למון גראס, מניחים פילה דג, מזלפים מלמעלה מעט מתערובת שמן שומשום-טריאקי, בוזקים מלח ופלפל, ומפזרים עוד קצת מהליים 8/ צ'ילי, עלים טריים וענף בצל ירוק
  4. מקפלים את הנייר באופן שמכסה את הדג, וסוגרים ל"מעטפה" סגורה. עושים כך עם כל יתר הדגים
  5. מסדרים על תבנית התנור את כל"המעטפות" ואופים 20 דקות על 200 מעלות
  1. בינתיים חותכים את הכרוב לרצועות דקיקות. 

*את הכרוב הסגול מומלץ להכניס למי קרח לכמה דקות, לשטוף כמה פעמים ולסנן (כך הוא לא יצבע את הכרוב הלבן). מערבבים את שני סוגי הכרוב עם מרכיבי הרוטב והשומשום השחור ומגישים

  1. פותחים את הדגים מפרקים אותם ל"פלייקים" גדולים ללא עור, מגישים לצד סלט כרוב, מנגו וכל יתר התוספות – כל אחד מרכיב לעצמו מנה

הנחיות להרכבת המנה – לוקחים טאקו, מורחים מעט ממטבל חמאת הבוטנים, מוסיפים סלט כרוב, מנגו, וקצת מכל סוגי העלים, פלפל צ'ילי וחתיכות דג ומסיימים בעוד מטבל חמאת בוטנים ומעט שומשום שחור ומתענגים על כל ביס

בתיאבון!

את המתכון והצילומים יצרה עבורנו טליה הדר מהבלוג EshetStyle