דגי בר ים צלויים בתנור של רונית טברון

מתכון קל להכנה לדגי בר ים צלויים בתנור. מנה מושלמת גם לראש השנה!

מרכיבים:

2 דגי בר-ים (לברק ענק)
 2 חבילות עלי סלק ירוק (מנגולד)
 2 כרשות
 2 פלפלים אדומים
 5 עגבניות גדולות
 2 ראשי שום
 2 ליים / לימון
 750 גרם תפוחי אדמה קטנים
 שמן זית
 מלח גס
 פלפל שחור
 כורכום
 זר פטרוזיליה

אופן ההכנה:

1) לשטוף את הירקות היטב
2) לקצוץ את עלי הסלק והכרישה.
3) לחתוך את הפלפלים ו 3 עגבניות
4) לקלף את תפוחי האדמה לחתוך לטבעות.
5) לבשל את תפוחי האדמה בסיר מלא במים רותחים עם כף מלח גס וחצי כפית כורכום עד שתפוחי האדמה מתחילים להתרכך
6) לסנן מהנוזלים להניח בצד. במחבת גדולה עם 3 כפות שמן זית, על להבה גדולה, להזהיב את הכרשה. להוסיף את הפלפלים והעגבניות לערבב. לתבל במלח ופלפל לפי הטעם.
7) להוסיף את הסלק הירוק עד להורדת נפח וצמצום הנוזלים.
8) להעביר לקערה 6 כפות מתערובת הסלק למילוי הדגים.
9) להוסיף לשאר הסלק את תפוחי האדמה לערבב לתערובת אחידה.
10) לחרוץ את הדגים באלכסון משני הצדדים. לשמן במעט שמן זית. למלא כל דג ב 3 כפות מתערובת הסלק ששמרנו בצד. לסדר מעל פרוסות עגבניה ופרוסות ליים/ לימון. לחזור על הפעולה עם הדג השני. לפרוס על תבנית התנור נייר אפייה. לשטח את הירקות למשטח אחיד להניח את הדגים מעל .
11) לפרוס את העגבניה האחרונה לפזר פרוסות עגבניה מעל. לירקות
12) לחצות את ראשי השום לשניים להניח בתבנית. לפזר פטרוזיליה
13) לזלף מעט שמן זית. להמליח ולפלפל לפי הטעם
14) לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 45 דקות או עד שהדג אפוי ומתחיל להזהיב.
15) לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה,
16) להגיש עם ליים או לימון.