בשילוב מגזין "השולחן" 

סלט חיטה, כרוב צלוי וענבים של שף אודי ברקן

הדליקו את תנור AEG המתקדם שלכם, כי שף אודי ברקן הכין לנו מתכון מנצח לסלט קליל וטעים, שיכול לשמש 

כמנה ראשונה בשולחן החג או השבת או כמנה עיקרית לארוחה קלה.

מצרכים:

לכרוב:

לסלט:

לרוטב:

 
אופן ההכנה:
 
1. מחממים תנור ל־200 מעלות על מצב טורבו בתוספת אדים. מערבבים את הכרוב עם שמן הזית, המלח, הפלפל, הסילאן והטימין ומכניסים לתנור לכ־30 דקות עד שמתרכך ומשחים קלות. אם תנורכם לא תומך בפונקציה של תוספת אדים, מוסיפים לתבנית של הכרוב 1 כוס מים רותחים.

2. מעבירים את החיטה לסיר, מכסים במים ומבשלים כ־30 דקות עד שמתרככת. מסננים.

3. טוחנים את כל רכיבי הרוטב בבלנדר.

4. מכינים את כל רכיבי הסלט ומעבירים לקערה עם הכרוב הצלוי ועם החיטה המסוננת. מערבבים בעדינות עם הרוטב ומגישים.